#pietmakeover Update!

UPDATE!

image-298

NEDERLAND – Dinsdag 14 oktober 12:30u zijn de #pietmakeover filmpjes van BN-ers en andere Neder- en medelanders viral gegaan. Het startsein werd gegeven op de Facebookpage Pietmakeover. En met viral, bedoelen we: VIRAL!

Nu al mag de actie een groot succes genoemd worden. De reacties zijn niet van de lucht, het onderwerp lééft. De notoire racisten onder de propieters lijken zich rotgeschrokken te zijn! Het onderwerp is trending op Twitter, heeft de journaals van RTL4 en NPO3 gehaald, ik zag het voorbijkomen op nu.nl en in een constante stroom op m’n tijdlijn en twitterfeed.

WOW! WOW! WOW!

Hoe zei Gandhi het ook alweer:
First they ignore you; then they ridicule you; then they fight you; then you WIN!

Op Facebook en Twitter vind je filmpjes van onder veel meer:

Evgeniy Levchenko;Marc Marie Huijbregts; Paul de Leeuw; Remy Bonjasky; Glennis Grace; Charley Luske; Jorgen Raymann; Patrick Kluivert; Ferry Doedens; Peter R. de Vries;

en uiteraard, Anousha Nzume en Tanja Jess!

One <3!


 

Een groepje initiatiefnemers – waaronder Tanja Jess en Anousha Nzume – heeft een grote actie opgezet. Vele bekende Nederlanders maken via filmpjes een statement voor een make-over van Piet. Er wordt niemand iets afgenomen, de kadootjes blijven gewoon, net als het verkleed-, dicht- en surprisefeest. Piet wordt gewoon nóg leuker!

Natuurlijk waren wij direct enthousiast, toen Tanja Jess Jouw Recht Van Spreken benaderde voor hulp.
Dit initiatief past perfect bij onze doelstelling om onderlinge gelijkwaardigheid te vergroten door middel van dialoog. Daarom ons verzoek: help ons en steun Tanja, Anousha en hun vrienden, door hun filmpjes ALLEMAAL (nou ja, zoveel als je kunt) door te sturen via Twitter, Facebook, Ello, je YouTube-kanaal, of welke social media je maar kunt bedenken.

Dus! Laat de filmpjes ‪#‎pietmakeover‬ viral gaan! Nu de actie is gelanceerd, gaan alle filmpjes in één keer de wereld in. BAMMMM! Ze worden als een soort bom tegelijkertijd de social media ingegooid. Hoe meer ze worden gedeeld of geretweet hoe beter. Daar hebben we jullie hulp dus bij nodig. Maak en post vooral ook zelf filmpjes! Come on! Let’s go viral!

Mirjam: moeder, massage therapeut, liefhebber van poezie en mythologie. Gelijkwaardigheid en dialoog staan hoog in mijn vaandel.
%d bloggers liken dit: