Drie Dwaze Weken #3DW

logobijAMSTERDAM – De Drie Dwaze Weken dat Nederland zich schuldig maakt aan Blackfacing zijn weer begonnen. Iedereen die zich hieraan schuldig maakt draagt bij aan de negatieve stereotypering in de openbare ruimte, de beeldvorming/ indoctrinatie van de kinderen en racisme. En is dus MEDEPLICHTIG!

Ook bedrijven zijn medeplichtig aan het in stand houden van dit racistische onderdeel van het sinterklaasfeest.

Het word tijd dat de multinationals en het MKB hun verantwoording gaan dragen.

 

We tellen af:……..3………..2………..1:

2014 IS BLACKFACE / ZWARTE PIET FINAL COUNTDOWN

 

Wat kunt u doen?

 

Email actie:

Knip, plak, onderteken en zend e-mails naar de bijgevoegde email-adressen van de headquarters van diverse toonaangevende merken die verkocht worden bij de Bijenkorf. Hieronder vindt u twee voorbeeldbrieven in PDF. U kunt ze bekijken en vervolgens downloaden:

Button-download-pdf-paars1
image-1543

*Deze bedrijven hebben in hun (recente) geschiedenis allemaal te maken gehad met het fenomeen Blackface en/of pretenderen juist een anti-discriminatie/racisme campagne te voeren.

 

Foto actie:

Maak foto’s van BLACKFACE bedrijven voor de ludieke BLACKFACE AWARD. Deze foto’s kunt u vervolgens via onderstaande manieren naar ons toe zenden:

 • Gemaakte foto’s kunt u mailen naar de organisatie van driedwazeweken
 • In een bericht op Facebook naar onze Facebook pagina sturen
 • Via Twitter met een tag: @driedwazeweken
 • Persoonlijk overhandigen tijdens de picket-acties voor de ingang van de Bijenkorf te Amsterdam

ddw
image-1544

Picket-actie:

We roepen iedereen op zich te voegen bij deze demonstraties en een statement te maken tegen de grootgraaierij van de Bijenkorf en alle merknamen/bedrijven onder haar dak. Op 22 november jl. was de eerste picket-actie voor de ingangen van de Bijenkorf. Hieronder de data en tijden van de aankomende picket-acties:

 • 29 november 2014 12:30 uur verzamelen en om 13.00 uur komt de Sint aan bij de Bijenkorf in Amsterdam. U kunt zich hier aanmelden of gewoon naar de Bijenkorf op de Dam in Amsterdam.
 • 30 november 2014 van 13.00 uur tot 15.00 uur staan we weer bij de Bijenkorf in Amsterdam.
 • 4 december 2014 zal er ook een actie plaatsvinden, nadere informatie hierover volgt.

*What is a picket-action?

Picketing is a form of protest in which people (called picketers) congregate outside a place of work or location where an event is taking place. Often, this is done in an attempt to dissuade others from going in (“crossing the picket line”), but it can also be done to draw public attention to a cause. Picketers are to be NON-VIOLENT. It can have a number of aims, but is generally to put pressure on the party targeted to meet particular demands and/or cease operations.

 • Do not form a big crowd, try to spread as much as possible
 • Do not stand in the way of costumers or workers of the bijenkorf who want to enter the buidling
 • Do no disrupt the public order
 • Picket action is non-violent

bijenkorf1
image-1545

Waarom de Bijenkorf?

 

De Bijenkorf is recordhouder ‘MAKING MONEY OF BLACKFACE’. De Bijenkorf is Neerlands enige plek waar de internationale merkenwereld is vertegenwoordigd onder 1 dak. Al deze verschillende bedrijven associëren zichzelf dus met de BLACKFACE poppen die daar jaarlijks aan touwen zijn opgehangen en op en neer klimmen.

Tijdens de Sinterklaas periode, De Drie Dwaze Weken, verdienen de bedrijven 530 miljoen euro. Uiteraard gunnen wij de bedrijven hun omzet, maar dit geld hoeft niet verdient te worden met racisme. De bedrijven schuilen zich achter het excuus ‘ wij mengen ons niet in het publieke debat’, terwijl zij verantwoordelijk-zijn-voor/verdienen-aan, de BLACKFACE beeltenis in het publieke domein. De Bijenkorf is de grootste domino steen.

logobij
image-1546

Organisator

Team Drie Dwaze Weken

Met veel liefde en toewijding werkt de JRvS redactie dagelijks aan nieuwe maatschappelijke onderwerpen om deze onder de aandacht te brengen van jullie, onze lezers.

Wij willen een signaal geven aan de maatschappij en tevens jullie de gelegenheid geven ook je verhaal hier op de website te delen.

Heb jij een verhaal die gehoord móet worden, laat ons dit dan weten. We geven jou graag de kans om je verhaal als gast-auteur hier te publiceren!

Meer informatie kun je hier in vinden: https://jouwrechtvanspreken.nl/gast-schrijvers/
%d bloggers liken dit: