Meneer Pechtold bent u een pro-piet?

NEDERLAND – Gisteravond was bij Eva Jinek Alexander Pechtold te gast. Hij sprak daar over de vrijheid van meningsuiting.

Pechtold : ‘Het recht is levend, we hebben in onze grondwet staan dat we niet discrimineren, maar we hebben ook staan dat we vrijheid van meningsuiting hebben en soms kunnen zelfs grondrechten botsen.’  

Pechtold vind dat politici veel meer zouden moeten kunnen zeggen. Dit verbaast mij niets, want Pechtold was van plan de PVV te steunen met hun wetsvoorstel voor het inperken van de antidiscriminatiewetgeving. Omdat de PVV het wetsvoorstel niet verder heeft uitgewerkt, ligt het nog ergens in een la. Juist dit voorstel had kunnen voorkomen dat Wilders nu door het OM wordt aangeklaagd.

Uit anonieme bronnen blijkt dat Wilders zelf ook twijfels had over zijn uitspraak ‘willen we meer of minder Marokkanen?’ Hij zou na afloop hebben gezegd: had ik dit wel moeten zeggen?’  

Daar waar Pechtold en Wilders elkaar voor de schermen in de haren vliegen, zou Pechtold het voorstel steunen om onder andere Geert Wilders een groter podium te geven om gebruik te maken van zijn vrijheid van meningsuiting. Want, zoals Pechtold zelf al aangeeft, de vrijheid van meningsuiting en de antidiscriminatiewet botsen met elkaar.

Pechtold is van mening dat we meer van elkaar moeten kunnen hebben. Want je moet gewoon tegen een stootje kunnen. Die mening heeft hij ook over de karikaturale figuur Zwarte Piet – waarvan het college van mensenrechten heeft gezegd dat het een stereotypering van de donkere medemens is – terwijl er door het debat pijnlijk duidelijk is geworden hoeveel racisme Nederland kent

Hiervan zegt Pechtold: ‘Ik merk dat we elkaar met name in het integratiedebat elkaar tot op de vierkante centimeter niets meer gunnen, met  de idiotie van Zwarte Piet zowel als hoogte- en dieptepunt.’

Alexander Pechtold
image-2009
Beste Alexander Pechtold, Het is fijn, zelfs hartstikke fijn, dat u persoonlijk nooit nadelen heeft ondervonden van de karikatuur Zwarte Piet. Fijn dat het u vreugde heeft gebracht en geen leed zoals bij vele donkere kinderen wel het geval is. Ik zou het nog veel fijner vinden, als u zich bewust wordt van uw positie en het anti-racisme debat niet bagatelliseert. Nog fijner zou ik vinden als u ook eens strijdt voor hetgeen in artikel 1 van de Grondwet is vastgelegd in plaats een lans te breken voor de vrijheid van kwetsen onder de dekmantel van vrijheid van meningsuiting.

Oprichter van echte liefde kent geen kleur , Jouw Recht van Spreken, en Sterke Vrouwen . Ik ben politiek actief. En ervaringsdeskundige op verschillende vlakken.
Ik merk dat steeds meer mensen een label krijgen en slachtoffer worden van de vooroordelen en oordelen van de maatschappij of door andere mensen. Hier wil ik tegen strijden. Ik kom op voor jouw en mijn recht!
%d bloggers liken dit: