Nieuwjaarswensen Jouw Recht van Spreken

NEDERLAND – Het jaar 2014 is bijna voorbij, vandaag de laatste dag en wat was het een bewogen jaar. Natuurlijk met de start van de website Jouw Recht van Spreken was het voor ons ook gelijk een heel erg spannend en druk jaar. We willen toch van de gelegenheid gebruik maken om onze trouwe bezoekers te bedanken voor hun steun, jullie maken de website tot een succes! Hieronder vind je de persoonlijke nieuwjaarswensen van het JRvS Team. 

 

mad mothers

 Mad Mothers

Mad Mothers wenst alle moeders het besef, dat moeder en opvoeder niet zo maar twee woorden zijn, maar échte eretitels. Dat er in 2015 ook vanuit de maatschappij eindelijk respect mag komen voor de belangrijke rol die vrouwen en opvoeders binnen de gemeenschap vervullen.

 

 

witte pietje

Witte Pietje

Voor 2015 spreek ik de hoop uit dat het respectvol met elkaar omgaan in deze wereld weer de norm wordt en dat – om even dicht bij huis te blijven – artikel 1 van de Grondwet weer centraal komt te staan in onze maatschappij. Ook wens ik iedereen een strijdbaar en mooi nieuw jaar toe en dat geldt natuurlijk ook en vooral op het persoonlijke vlak.

 

 

24674901_sSandra S

Ik hoop dat in 2015 heel veel mensen iedere dag hun steentje willen bijdragen aan een samenleving waarin wij mensen alleen nog maar beoordelen op hun gedrag en niet meer op huidskleur, afkomst, religie of seksuele geaardheid. Spreek je uit tegen racisme en discriminatie, maar spreek mensen vooral ook aan. Zelfs als je dit, zoals ik zelf ook vaak, best eng vindt!

 

 

ashaAsha ten Broeke

Ik wens iedereen de mogelijkheid om onbeperkt zichzelf te zijn, vrij van stereotypen, onbegrip, haat en discriminatie. En als dat te ambitieus is, wens ik dat witte mensen leren om eerst te luisteren en te kijken naar onze samenleving, zonder meteen in de verdediging te schieten. En als dat ook te ambitieus is, wens ik iedereen gewoon een hele gelukkig nieuwjaar.

 

 

te
image-2129
Teja Schrijver

Wij wensen alle mensen die asiel in Nederland hebben aangevraagd een warme en veilige plek. Wij wensen dat ook Schiedam daarin een rol zal spelen. (Van ons mag dat vlakbij ons huis in het lege kantorencomplex hier in de straat waarover al maanden geruchten gaan.) Wij hopen dat we zelf daarin ook iets kunnen betekenen.

 

 

sunita
image-2130
Sunita Biharie

Mijn wens is dat elk kind beoordeeld wordt op wie die is ipv zijn geloof, afkomst of kleur. Mijn wens is dat elk kind de basisbehoefte zoals onderdak, eten, drinken , school en als het kan ook nog een hobby etc kan hebben. Ik wens voor Nederland dat het emotioneel rijker wordt. Er is genoeg voor iedereen, laten we hier dan ook met elkaar van genieten. Samen brengt zoveel meer als alleen!

 

 

mirjam
image-2131
Mirjam van der Zee

Ik wens iedereen een luisterrijk en gezond 2015: als we allemaal meer luisteren in plaats van zenden, hebben we meer begrip voor elkaar en is het makkelijker om een beetje rekening met elkaar te houden.

 

 

 

Ikke
image-2132

Gregory Geertsma

Mijn wens voor 2015 is dat wij mensen elkaar steeds meer gaan zien als mede-wereld-bewoners, niet tegen elkaar, maar voor elkaar. Geen oorlogen maar samenwerkingen om onze wereld te verbeteren en daarmee gelijk de relaties onderling tussen mensen. Verder wens ik iedereen, vriend of vijand een goed, gezond en vooral revolutionair 2015!

 

 

 

Gelukkig Nieuwjaar!
image-2133

                                             Gelukkig Nieuwjaar!


 

 

 

sanne
image-2134

Sanne de Vries

Ik wens een betere wereld, zoals iedereen. Maar hoe die te bereiken? Ik denk zelf dat het vooral gaat om kennis, om educatie. Niet wat er nu geleerd wordt op school, maar meer. Mijn zoon, bijvoorbeeld, leert op school wat discriminatie betekent. Prima, natuurlijk. Maar op school wordt niet geleerd wat racisme is, welke structuren en systemen zijn opgebouwd uit ongelijkheid, hoe dat allemaal werkt.

Het is dan ook geen wonder dat veel (witte) Nederlanders het debat niet snappen. Ze kunnen het niet, ze hebben dat nooit meegekregen.

Mijn droom, mijn wens is dus vooral dat mensen meer kennis en inzicht krijgen in de maatschappij. Als we snappen hoe het zit, hoe dingen zo gekomen zijn, dan zal iedereen meewerken de wereld beter te maken. Om dat te bereiken moeten mensen wel openstaan voor ontplooiing. Daarom wens ik ook dat mensen invoelender worden, meer compassie krijgen, een drang naar kennis en een betere wereld.

 

 

marco
image-2135

Marco Mulder

Ik wens iedereen, maar dan ook echt iedereen een hele fijne feestdagen en een zeer voorspoedig 2015. En laten we met elkaar in dialoog gaan in plaats van in discussie. Niemand weet het beter, maar samen weten we alles.

 

 

 

ik-2
image-2136

Marijke Molleman

Lieve mensen. Maak er wat moois van het komende jaar. Zorg goed voor jezelf en voor alle mensen die je dierbaar zijn. Laten we met z’n allen proberen de wereld een beetje mooier te maken Door mensen niet te beoordelen op kleur of afkomst maar op de goedheid van hun hart. Een prachtig en kleurrijk 2015 gewenst.

 

*** De redactie van JRvS zou het heel erg leuk vinden als jullie ook een nieuwjaarswens achter laten. Dit is mogelijk via de reactie-mogelijkheid onder het artikel. 

Met veel liefde en toewijding werkt de JRvS redactie dagelijks aan nieuwe maatschappelijke onderwerpen om deze onder de aandacht te brengen van jullie, onze lezers.

Wij willen een signaal geven aan de maatschappij en tevens jullie de gelegenheid geven ook je verhaal hier op de website te delen.

Heb jij een verhaal die gehoord móet worden, laat ons dit dan weten. We geven jou graag de kans om je verhaal als gast-auteur hier te publiceren!

Meer informatie kun je hier in vinden: https://jouwrechtvanspreken.nl/gast-schrijvers/
%d bloggers liken dit: