Twitter barst los na aanslag Parijs

TWITTER – Een paar uur na de aanslag op het satirische blad Charlie Hebdo, waarbij het dodenaantal is opgelopen tot 12, is #CharlieHebdo trending topic op Twitter.

 Dat Twitter inmiddels een erkend en populair platform geworden is voor verklaringen afleggen blijkt wel uit de tweet van de Britse premier David Cameron waarin hij reageert op de aanslag in Parijs:

 

1
image-2264

 

Hij was niet de enige die op Twitter reageerde op de aanslag. Terwijl tweede kamer politicus Geert Wilders van de Partij van de Vrijheid als eerste, en enige, politicus terugkwam van reces en naar Den Haag sjeesde liet hij Twitter weten:

2
image-2265

 

Inmiddels heeft de heer Wilders een spoeddebat aangevraagd.

Over de achtergrond van de daders valt nog niks met zekerheid te zeggen. Aanhangers van de PVV en anderen maken echter van de aanslag gebruik om haatdragende tweets met betrekking tot moslims en de islam te uiten:

3
image-2266

 

De mensenrechten organisatie Amnesty International laat, net als veel anderen, weten dat deze aanslag in Parijs een aanslag tegen de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van pers is:

4
image-2267

 

 

Ook uiten Twitteraars onvrede over hoe er wordt bericht over onder andere de onschuld van Frankrijk en moslims. Waarom, bijvoorbeeld, zijn aanslagen in het Midden-Oosten niet vaker trending zoals de aanslag in Parijs dat nu ook is? Zo stellen sommigen:

5
image-2268

 

 

De hashtag Je Suis Charlie is inmiddels ook trending. De hastag, die ook vaak als afbeelding circuleert, is in leven ingeroepen als steunbetuiging voor alle slachtoffers van de aanslag op het blad Charlie Hebdo:

6
image-2269

 

Helaas wordt de hastag ‪#‎JeSuisCharlie ook door veel haatdragende twitteraars gebruikt.

Het grote aantal cartoons en de vele condoleances die naar aanleiding van de aanslagen in Parijs verschijnen zijn mooi. We mogen ons immers niet laten leiden door angst en haat. Het is afwachten wat de berichtgeving, het nieuws en dus ook social media ons nog gaat brengen. Laten we hopen dat het in ieder geval geen verdere verdeeldheid is.

 

 

Tijdens het het opmaken van dit artikel komt dit voorbij op Twitter:

7
image-2270

 

 

 

julita
image-2271
Gast-Auteur: Julita

 

Oprichter van echte liefde kent geen kleur , Jouw Recht van Spreken, en Sterke Vrouwen . Ik ben politiek actief. En ervaringsdeskundige op verschillende vlakken.
Ik merk dat steeds meer mensen een label krijgen en slachtoffer worden van de vooroordelen en oordelen van de maatschappij of door andere mensen. Hier wil ik tegen strijden. Ik kom op voor jouw en mijn recht!
%d bloggers liken dit: