Charlie- Tu est …?

Vigil at the French embassy in Tokyo
image-2301
NEDERLAND – Ik zie overal ‘Je suis Charlie’ of te wel ‘Ik ben Charlie’, een uiting van machteloosheid tegen het geweld en terreur in Parijs.

Charlie staat voor een satirisch blad wat met alles, te pas en te onpas de draak steekt.
Ik hou van satire. Ik hou van cartoons. Ik hou van Franse humor. Dus tsja..waarom niet van Charlie?

 

 

Ik ben wat verder gaan kijken naar het blad en naar de cartoons die men daar toonde. Eén cartoon viel mij op. Een cartoon van een Franse, vrouwelijke, donkere politicus, Christiane Taubira, zij was afgebeeld als aap.

 

aap
image-2302

Hoe respectloos en denigrerend kun je het hebben? Mijn humor vloog weg en een rothumeur bleef over. Ik zag ook de cartoons over de Islamitische profeet Mohammed. Best wel walgelijk, ook al ben ik zelf geen moslim. Ik begrijp niet dat een land zoiets toestaat of zelf populair maakt.

 

 

but
image-2303

 

c arlie
image-2304

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waarom zijn hier niet eerder debatten over geweest of heeft men hier vragen over gesteld? Heeft men weleens stilgestaan bij het feit dat het weleens kwetsend had kunnen zijn? Of tellen alleen de verkoopcijfers en het populisme?

media_xl_2697004
image-2305

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bovenschrift: Als Mohammed terugkomt,,,,, Spreekwolkje van de linker figuur: Ik ben de profeet, idioot! Spreekwolkje van de bivakmuts: Hou je bek, ongelovige! (infidèle kan ook vertaald worden met “ontrouwe”).


Ik hoor mensen al denken: Maar dat is toch geen rede om…? Nee, natuurlijk niet! Over smaak valt te twisten, maar zeker niet over terreur of fysiek geweld. Fysiek geweld is uit den boze. PUNT! Altijd.

Met veel liefde en toewijding werkt de JRvS redactie dagelijks aan nieuwe maatschappelijke onderwerpen om deze onder de aandacht te brengen van jullie, onze lezers.

Wij willen een signaal geven aan de maatschappij en tevens jullie de gelegenheid geven ook je verhaal hier op de website te delen.

Heb jij een verhaal die gehoord móet worden, laat ons dit dan weten. We geven jou graag de kans om je verhaal als gast-auteur hier te publiceren!

Meer informatie kun je hier in vinden: https://jouwrechtvanspreken.nl/gast-schrijvers/
%d bloggers liken dit: