Moslims moeten afstand nemen

NIET DE ISLAM
image-2316
APELDOORN – Steeds maar weer komt het terug. Mensen die er behoefte aan hebben dat andere mensen afstand nemen. Deze behoefte lijkt steeds spontaan te ontstaan als we het over moslims hebben.  Wat ik zo hypocriet als de pest vind. Want op het moment dat het andere religieuze groepen treft heeft men geen sterke drang om afstand nemen op te leggen. Laten we even eerlijk zijn. Toen bleek dat de mensen in de katholieke kerk massaal aan kinderverkrachting deden en zelfs aan castratie om jongens van hun homo gedrag af te helpen -ironisch is dat dit gedaan werd door mannen binnen deze kerk die zelf jongens misbruikten- hoorde ik niemand over het afstand moeten nemen.

 

BENNIE
image-2317
Misschien vinden mensen me flauw en worden ze moe van vergelijkingen . Maar laten we eerlijk zijn. Als een overtuiging die je hebt overeenkomt met die van iemand die een terroristische aanslag of misdaad pleegt de reden zou zijn waarom men kan eisen dat je afstand neemt van diens daad, waarom hebben alle PVV ‘ers of christelijke mensen dan nog geen afstand hoeven te doen van Breivik? Meneer Breivik is  een grote Wilders aanhanger.  En iedereen die een Wilders aanhanger is heeft dan toch een overeenkomstige overtuiging?

Waar ligt eigenlijk de grens? Ik heb namelijk een hoop kenmerken of overtuigingen die een overeenkomst zouden kunnen hebben met die van een misdadiger. Moet ik voor elke vrouw die een misdaad begaat afstand nemen? Moet ik voor elke donkere persoon die een misdaad begaat afstand nemen? Moet ik voor elke moeder die een misdaad begaat afstand nemen? Moet ik voor elke misdaad uit de naam van de mensheid die een mens begaat afstand nemen? Want dan ben ik namelijk nog wel even bezig!

Staat iemand er bij stil dat mensen helemaal geen invloed hebben op wat andere mensen doen? Al helemaal niet als je deze mensen nooit gesproken of gezien hebt?

 

Staat iemand er bij stil dat mensen helemaal geen invloed hebben op wat andere mensen doen? Al helemaal niet als je deze mensen nooit gesproken of gezien hebt?

Hoe kan je dan verantwoordelijk gehouden worden voor de daden van deze mensen? Of houden we ze niet verantwoordelijk als men afstand neemt? Als men niet verantwoordelijk is waarom wil men dan dat er afstand genomen wordt? Het is te belachelijk voor woorden. En toch zie je massaal de behoefte van mensen dat moslims wel afstand nemen van daden die andere mensen begaan. Helemaal als deze mensen keihard schreeuwen dat het uit de naam van Allah is. Er gaat nu rond #nietmijnislam. Laten we eerlijk zijn dit soort daden worden door niet 1 geloof goedgekeurd. OOK niet binnen de islam. Men kan beter zeggen #nietdeislam .

B657AILIYAACqV2
image-2318
Het erge eraan vind ik dat ik (moslim) vrienden dit nu ook zie doen. Ze zijn bang. Ze willen helemaal niet geassocieerd worden met terroristen. En distantiëren zich nu openlijk op sociale media. Of bieden hun excuus aan voor daden waar ze part nog deel aan hebben.

Vrienden die de ogen in hun rug voelen prikken. Vrouwen die zich met een hoofddoek niet meer veilig voelen. Mensen die bereid zijn afstand te nemen . Waarom? Omdat ze anders als mede schuldige worden gezien.

Mensen we moeten de ogen uit onze kop schamen! Ik denk dat het tijd wordt dat wij eens even met zijn allen afstand gaan nemen.

Mensen we moeten de ogen uit onze kop schamen! Ik denk dat het tijd wordt dat wij eens even met zijn allen afstand gaan nemen.

Want op het moment dat wij in een maatschappij leven waarin onschuldige mensen zich gaan verontschuldigen, gedwongen door de bizarre hitte van de massa zijn wij als maatschappij heel fout bezig! En wordt het tijd dat wij afstand gaan nemen van deze rare kronkel in onze maatschappij. Het is nu aan ons om sorry te zeggen!

Want daar waar een hele hoop moslims geen schuld hebben, hebben wij als maatschappij dat wel door deze mensen lastig te vallen met haat en angst.

Bij deze neem ik afstand van alle moslimhaat en islamfobie. Bij deze neem ik afstand van mensen die eisen dat moslims afstand moeten nemen. Bij deze neem ik afstand van alle PVV tuig dat oproept tot moskee branden. Bij deze neem ik afstand van alle haat en verderf, veroorzaakt door Wilders met zijn uitspraken en denkwijze.  Bij deze neem ik afstand en sla ik mijn armen om mijn moslim medemens heen. Het spijt me! Het spijt me echt!

Oprichter van echte liefde kent geen kleur , Jouw Recht van Spreken, en Sterke Vrouwen . Ik ben politiek actief. En ervaringsdeskundige op verschillende vlakken.
Ik merk dat steeds meer mensen een label krijgen en slachtoffer worden van de vooroordelen en oordelen van de maatschappij of door andere mensen. Hier wil ik tegen strijden. Ik kom op voor jouw en mijn recht!
%d bloggers liken dit: