Een héérlijke, ideale man, volledig verliefd tot een gruwelijk monster. What happened?!

00we
image-2365
AMSTERDAM – Verliefd..verliefd..verliefd!

Dus je zat in een relatie die hemels was. Om in Amerikaanse termen te spreken: ‘He swept you of your feet’. Al jouw dromen en doelen werden werkelijk en hij deed zijn best om jou in alles bij te staan. Je voelt je gehecht en gekoesterd. Nu weet je pas wat echte liefde is. Hij hoort je, hij ziet je, hij erkent je en je bent nog nooit zo gelukkig geweest in je leven.

 

 

 

En dan breekt er ineens een fase aan waaraan je aan jezelf gaat twijfelen. Hij heeft steeds vaker kritiek op je, op je kleding, je houding, je trekken, je contacten, je figuur e.d. Maar hij zal het immers wel goed bedoelen. Hij heeft namelijk het beste met je voor en je weet dat hij alles voor je over heeft. Kijk maar naar het begin van je relatie. Hij is lief.

Maar dan…
De kritieken worden steeds erger. Je gaat steeds meer aan jezelf twijfelen. Hij laat je dingen doen zonder dat jij dat wil. Hij forceert je in posities die jij niet wil. Je seksuele leven gaat een kant op die jij niet wil, maar je wilt hem behagen, je wilt bij hem zijn, je bent verslaafd aan hem waardoor je eigenlijk alles van hem pikt. Je zoekt bevestiging van zijn liefde, keer op keer. En die krijg je ook, mits je voldoet aan zijn wensen en eisen. Het leven voelt beter met zijn liefde dus ontken je wie je bent en waar je voor staat. Je gaat volledig op in zijn wensen.

Zijn reacties worden steeds grilliger van enorm lief en verzorgend naar extreem woedend. Zijn wegen worden steeds onvoorspelbaarder.

615x200-ehow-images-a04-u1-u9-effective-treatment-verbal-abusers-800x800
image-2366
Dit kan aan niemand anders liggen dan aan jezelf. Hij was immers de perfecte partner en ineens is hij veranderd in jullie relatie. Dit moet dus wel aan jou liggen en hij laat jou dit veelvuldig weten. Mocht je ooit gaan twijfelen aan de relatie dan zal hij je duidelijk maken dat dat niet hoeft. Hij kan dan weer superlief worden waardoor je gaat twijfelen aan jezelf. Hij kan je ook agressief bejegenen waardoor hij angst wil creëren. Zijn eigen onvermogen om te voelen projecteert hij op jou. Eigenlijk projecteert hij al zijn onvermogen op jou. Hij kopieert en imiteert je talenten en bagatelliseert die van jou. Je ziet het maar wilt het niet zien omdat je bang bent zijn liefde te verliezen. Je durft niet naar vrienden of familie te stappen omdat je daar allang geen contact meer mee hebt. Hij beweerde dat zij slecht voor je waren en dat zij achter je rug aan het roddelen waren.
Je durft hen niet onder ogen te komen meer.

Als je uiteindelijk beseft in wat voor toxische relatie je zit zie je zijn ware aard. Hij stalkt je, valt je familie en vrienden lastig met roddels over jou. Wat doe je nu? Toch aankloppen bij familie en vrienden? Weer teruggaan naar je gevangenis?


What to do?

Veel vrouwen worden uiteindelijk kapot gemaakt door zo iemand. Hij vermoord hen of maakt hen geestelijk kapot.
Er is hoop. Je kan eruit ontsnappen maar je hebt hulp nodig.
1) Wees eerlijk t.o.v. je familie en vrienden.
2) Spreek codewoorden af waardoor men weet wat er aan de hand is en welke nood er is.
3) Neem contact op met officiële instanties zodat men weet wat er speelt
4) Schakel een maatschappelijk werker in, zo mogelijk
5) Zorg ervoor dat je noodzakelijk spullen bij de hand hebt, zoals je paspoort, geld e.d.
6) Neem je kinderen in bescherming en zorg dat zij veilig zijn. Spreek iets af met je ouders of met mensen die je vertrouwt.
7) Val niet in zijn emotionele chantages of agressie. Wees je bewust dat hij jou en je kinderen pijn kan doen en fysiek kan verwonden of erger.
8) Wees je bewust van hetgeen hij in staat is, zodat je niet voor verrassingen komt te staan: chantage, roddelen, slaan, stalken, vermoorden. Hij is tot alles in staat. Hij heeft geen empathie of gevoel zoals jij dat hebt. Zijn oordeelvermogen is geheel anders dan die van jou. Denk niet dat hij dat niet zou kunnen omdat jij dat niet kan. Hij is anders dan dat jij bent.

Zoek hulp. Dit ligt NIET aan jou! Het is een narcist.

What the F happened?!

1) LIJM: Hij is een narcist. Heh?! Huh?! Maar waarom waas hij dan eerst zo aardig? En zo betrokken? En zo warm? En zo..etc. etc. etc. Dat heet ‘lijm’. Door deze ‘lijm’ bindt hij zich aan jou. Dit is in zijn geval een valkuil om je te lokken en te trekken. Hij komt oprecht over en heeft interesse in hetgeen je doet. Je voelt je gehoord en gezien. Hij manipuleert je.

2) AFBREUK: Daarna komt de fase van afbreuk. Hij laat je twijfelen aan jezelf en je voelt je niet goed met wie je bent. Hierdoor ga je je ook isoleren van de maatschappij en van je vrienden. Je trekt je vaak terug.
Soms trek je je niet terug en ben je sociaal actief maar ben je niet meer jezelf. Je durft jezelf niet meer te zijn vanwege zijn aangeprate onzekerheid. Dit is ook een vorm van isolatie.

3) SLAAF: Daarna komt en fase van je tot slaaf maken van hemzelf. Je staat eigenlijk volledig in dienst van hem. Als je iets doet wat hem niet zint dan breekt de hel los. Je moet je volledig aanpassen aan hem. En je weet eigenlijk nooit wat hem zint omdat het iedere keer verandert. Hij is enorm onvoorspelbaar. En hij heeft je zo onzeker gemaakt dat je constant twijfelt aan jezelf.

86397193e50d9eec9699ad66f8edd2b4
image-2367
Mocht je in zo een relatie zitten of mocht je hiermee te maken hebben gehad. Het ligt niet aan jou. Dit zijn meestermanipulators die iedereen om hun vingers wikkelen. Ze hebben geen geweten en gevoel, wat je wel verwacht van een gemiddeld mens. Je kan hem niet veranderen, hij zal nooit veranderen. Hij kan je wel het idee geven dat hij kan veranderen om je te manipuleren. Therapie zal niet helpen omdat hij het probleem niet ziet.

Neem jezelf en je gevoel serieus. Zoek hulp.

Wil je meer lezen? Kijk dan op:

http://mens-en-samenleving.infonu.nl/psychologie/48655-hoe-gaat-een-narcist-te-werk.html

http://tjenk.nl/narcist/

 

Sarita
image-2368
Sarita Bajnath

Founder and CEO of Socratisch.nl

Met veel liefde en toewijding werkt de JRvS redactie dagelijks aan nieuwe maatschappelijke onderwerpen om deze onder de aandacht te brengen van jullie, onze lezers.

Wij willen een signaal geven aan de maatschappij en tevens jullie de gelegenheid geven ook je verhaal hier op de website te delen.

Heb jij een verhaal die gehoord móet worden, laat ons dit dan weten. We geven jou graag de kans om je verhaal als gast-auteur hier te publiceren!

Meer informatie kun je hier in vinden: https://jouwrechtvanspreken.nl/gast-schrijvers/
%d bloggers liken dit: