Wilders’ toespraak in een nieuw jasje

REGEERT - kopie
image-2394
TWEEDE KAMER – Mevrouw de voorzitter: ik ben ontzettend boos. Ik ben ontzettend kwaad. Mijn fractie is eerlijk gezegd woest. Woest dat er weer onschuldige slachtoffers zijn gevallen door discriminatie. Moslims, imams, moskeeën, onschuldige mensen. En ook ontzettend boos omdat er weer niet voldoende politieke reacties komen. De ontkenning van discriminatie en de PVV als oorzaak. Het niet veiliger maken van Nederland.

En, voorzitter: ik vraag me af, hoeveel debatten zijn er nog nodig? Hoeveel moskee-aanslagen moeten er nog plaats vinden? Hoeveel moslima’s moeten er bespuugd en uitgescholden worden? Hoeveel vuurwerk moet er gegooid worden naar moslims. Hoeveel onschuldige doden moeten er nog vallen voordat het kwartje valt. Voordat het kabinet en de meerderheid van deze kamer wakker worden. Het is om gek van te worden. Ik snap er helemaal niks van. En ik maak me daarom oprecht daarover ontzettend boos.

Niet alleen omdat ik ook zelf moslims ken die bedreigd worden, maar omdat het gaat om de veiligheid van Nederland. De veiligheid van Nederlanders. Wat nodig is voorzitter, en wat ontbreekt, is een goede analyse van de oorzaak, is de juiste oplossingen voor al die terreur. En de oorzaak, voorzitter, is natuurlijk extreem-rechts en de PVV. De PVV die de islam al zolang de oorlog heeft verklaard. De nationalisering in het vrije westen, van Nederland, van Europa.

En natúúrlijk zijn er vreedzame PVV’ers.  Maar er bestáát geen vreedzame aanslag op een moskee. En natuurlijk zijn niet alle PVV racisten.  Maar wel zijn bijna alle racisten vandaag de dag PVV’ers. En wie nu nog durft te ontkennen dat er een verband bestaat tussen moslimhaat en de PVV, is knettergek. Voorzitter: de nationalisering is een levensgroot gevaar .

Al decennialang brengt de White Power en White Supremacy  ons honderdduizenden mensen uit een wezenlijk andere cultuur Europa binnen. Dit land binnen. Waarom zijn wij begonnen met racisme, discriminatie, slavernij en gastarbeiders?

Voorzitter, de PVV met zijn nationalistische aanhangers brengt overal waar zij komt haat en geweld. In alle landen waar extreem rechts sterk is gaat dit ten koste van de vrijheid. Van de  vrijheid van godsdienst en levensovertuiging, van vrouwen, kinderen, minderheden – de vrijheid van iedereen. Voorzitter, en dan heb ik het niet eens over de terreurorganisaties als NVU, NNJ, NR en noem maar op.

Nationalisme en discriminatie, mevrouw de voorzitter, horen eenvoudigweg niet bij Nederland. Zijn een gevaar voor Nederland: we moeten de-discrimineren. Voorzitter: wat behalve die analyse vooral stuitend is, is de totale onbenulligheid van de antidiscriminatiemaatregelen. Ik vind het onvoorstelbaar dat na al die jaren debatteren het kabinet met maatregelen komt die Nederland vooral meer in problemen brengen in plaats van minder.

Hoe is het mogelijk?! Ik kan het aan niemand in ons land uitleggen dat er de laatste 10 jaar 174 moskeeën met geweld zijn lastiggevallen, bedreigd, beklad, ramen ingegooid en ga zo maar door. Dat imams de moskee niet meer in durven. Dat vrouwen met hun kinderen niet meer de straat op durven. Of dat er moslima’s de bus uitgezet worden, bespuugd worden. Dat er oproepen zijn in Nederland om massaal een moskee-brandbommendag te beginnen. Het is toch ongelofelijk? We laten ze gaan allemaal. Terwijl we ze toch liever kwijt dan rijk moeten zijn.

We doen dat niet. Het kabinet doet dat niet en zet die mensen  niet eens vast in de gevangenis waardoor er op straat op dit moment in Nederland wandelende fascisten-tijdbommen vrij rondlopen. En dat kan toch niet. Laat die mensen niet gaan, mevrouw de voorzitter. Laat ze pas “gezond” weer terugkeren. Pak die mensen inderdaad hun paspoort af, zeg het verdrag van vrijheid van discrimineren op en doe weer aan de handhaving van artikel 1 van onze Grondwet.

Dat er nu pas wetsvoorstellen gaan komen, mevrouw de voorzitter, dat had 10 jaar geleden al moeten gebeuren. 10 jaar geleden! Dat is wat Nederland verdiende en dat is wat de analyse rechtvaardigt. Ik snap er niks van dat het kabinet racisten hun gang laat gaan. Hoe dom kan je zijn. En van alle moskeebedreigingen en oproepen tot moskeebranden weet ik er van niet één die is vast gezet. Ze lopen allemaal vrij op straat rond. Het is om gek van te worden.

Voorzitter, ook in andere landen zoals Zweden kunnen mensen gewoon moskeeën in brand steken. Zonder dat iedereen hier afstand van neemt. Honderden bedreigingen en aanvallen op moskeeën . Door heel Europa. Dit kan gewoon gebeuren. Waar bent u in hemelsnaam mee bezig? Ik spreek toch geen Chinees? Dat willen we toch niet? Dat mensen niet meer veilig zijn?

Voorzitter: wat ik ook niet begrijp, is dat het leger in Mali wordt ingezet, in Afghanistan wordt ingezet, terwijl we hier in Nederland zelf te maken hebben met een groot mensenrechtenprobleem. Gisteren op de Facebookpagina Meld Islamofobie stond: “moslims krijgen sinds enkele dagen bier over het hoofd gegoten, fysieke intimidatie, verbale scheldpartijen en zelfs doodsbedreigingen op zich afgevuurd. De politiek doet niets“. Wat doen die militairen in Mali. Laat ze hier het land beveiligen!

Voorzitter, het zijn grote woorden maar ik meen het wel. Natuurlijk is het kabinet niet voor iedere aanslag of bedreiging verantwoordelijk. Maar als iemand die opgepakt had kunnen worden of als iemand waarvan de hand boven het hoofd gehouden wordt met de dekmantel der vrijheid van meningsuiting of als iemand die zich openlijk op Facebook uitlaat en een moskee in brand steekt, heeft de PVV bloed aan zijn handen. En dat is verschrikkelijk om te moeten zeggen.

En zeg nooit, zeg nooit, meneer Wilders, dat u niet bent gewaarschuwd. Ik heb het nu 10 jaar lang duizend keer gezegd en uw voorgangers ooit. U zal nooit nooit weg kunnen komen met de woorden “Ich habe es nicht gewusst”. U wist het wel en u wist het al jarenlang. Maak de goede analyse. Maak Nederland veiliger , drijf mij niet en Nederland tot wanhoop. Hou op met die incompetentie.

breivik charlie hebdo plaatje
image-2395
Dit is, mevrouw de voorzitter, na al die jaren ongeveer geen partijpolitiek meer. Dit gaat om de veiligheid van ons land om de veiligheid van onze burgers. En het kabinet laat het lopen. Voorzitter: gelukkig keert het tij in Nederland wel. De burgers in Nederland hebben de buik vol van alle moslimhaat en islamfobie. Na de aanslag in Zweden en Parijs hebben gelukkig een toenemend aantal Nederlanders laten weten hun moslim-medelanders te steunen.

Partijen als de PVV in heel Europa, die groeien. Mensen hebben d’r genoeg van! Genoeg van die nationalisten. Genoeg van die fascisten. Genoeg van het haat- en angstzaaien. En ik zeg u meneer Wilders, al wil die niet naar mij luisteren, die geest krijgt u niet meer terug in die fles. Zij zijn het volk. Niet u, zíj zullen het tij keren. En dat is nodig mevrouw de voorzitter, want genoeg is genoeg. Dank u wel.

 

 

Dit is de originele toespraak van Geert Wilders:

 

Oprichter van echte liefde kent geen kleur , Jouw Recht van Spreken, en Sterke Vrouwen . Ik ben politiek actief. En ervaringsdeskundige op verschillende vlakken.
Ik merk dat steeds meer mensen een label krijgen en slachtoffer worden van de vooroordelen en oordelen van de maatschappij of door andere mensen. Hier wil ik tegen strijden. Ik kom op voor jouw en mijn recht!
%d bloggers liken dit: