#Samen Nederland – Sunita Biharie

11043045_10204118761832752_2524031496269605708_n
image-2629
Ik sta voor samenleven

Samen sta je altijd sterker dan alleen. Ongeacht de verschillen zijn we allemaal mensen. Allemaal mensen met behoefte aan erkenning, gehoord te worden en goed te zijn zoals je bent. Ook heeft iedereen behoefte aan liefde. Allemaal willen we in de schoenen lopen die ons passen. Niemand wil gedwongen worden om in schoenen te lopen die niet passen.

Ik ben geboren in Rotterdam en mijn nationaliteit is mens.

Ik erken dat er mensen zijn op basis van kleur, religie, sekse en seksualiteit die niet de privilege krijgen die anderen zonder hier iets voor te hoeven doen wel krijgen.  Samenleven is voor mij ook allemaal gelijkwaardig zijn schouder aan schouder!

Ik sta op tegen haat

Haat is het tegenover gestelde van liefde. Daar waar liefde mensen laat bloeien brengt haat verderf. Haat zorgt voor ongelijkheid. Haat is besmettelijk. Het zet mensen op tegenover elkaar. Juist waar liefde, begrip en verdraagzaamheid mensen kan binden. Haat zorgt o.a. voor discriminatie.

Discriminatie geeft onze kinderen oneerlijke kansen of geen kans. Elk mens elk kind verdiend een gelijkwaardige kans. Wanneer een mens een ander mens haat op basis van religie, kleur, sekse of seksualiteit doet dit ook wat met de persoon die haat. Het is een verlies – verlies situatie.

Daar waar je een ander leed aan doet verlies jezelf ook.

samennederland_zwart
image-2630
Samen Nederland

Leer iemand eerst kennen. Praat samen, deel samen, eet samen, lach samen, huil samen, omarm elkaar samen. Omarm vooral de verschillen van elkaar! En last but not  least, vier samen feest. Laat pijnlijke karikaturen en racistische stereoptypering achterwegen als dit mensen kwest en niks toevoegd aan het samen vieren van een feest. Je hoeft het niet eens te zijn met een ander om dit samen met elkaar te kunnen doen. Hou rekening met de ander. Wees bereid te luister naar elkaar. Geven is krijgen. Geven is niet nemen. Erken de problemen in Nederland. Erken dat er mensen met privilege zijn. En los dit samen op.

Want samen sta je altijd sterker dan alleen! 1 <3

De SP is een initiatief gestart Samen Nederland.

Wij doen hier natuurlijk als Jouw Recht van Spreken aan mee. Wil jij ook mee doen en je tekst geplaatst hebben op op de website van Jouw Recht van Spreken? Dit kan stuur de redactie een selfie met #samennederland op, samen met jouw verhaal! Wij zullen jouw verhaal verspreiden! Stuur jouw mail naar: jouwrechtvanspreken@gmail.com. of zet je verhaal  op Samen Nederland Facebook

 

NEDERLAND
image-2631
Let’s go!

 

Let’s spread some LOVE!!!

 

Er zijn een hele hoop mensen die alle tweedeling en haat propaganda zat zijn! Tegen die mensen zou ik willlen zeggen “zwijg niet meer maar spreek je uit! ”

 

 

With love,

Sunita Biharie!

Oprichter van echte liefde kent geen kleur , Jouw Recht van Spreken, en Sterke Vrouwen . Ik ben politiek actief. En ervaringsdeskundige op verschillende vlakken.
Ik merk dat steeds meer mensen een label krijgen en slachtoffer worden van de vooroordelen en oordelen van de maatschappij of door andere mensen. Hier wil ik tegen strijden. Ik kom op voor jouw en mijn recht!
,
%d bloggers liken dit: