#Samen Nederland – Fatima Aïssa

11071126_1617280995173088_317020160892088586_n
image-2654
Ik sta voor samenleven

Een wereld waarin een moslima niet in elkaar wordt geslagen op straat alleen maar omdat iemand die zegt een aanhanger van haar religie te zijn verschrikkelijke daden verricht. Een wereld waarin niemand alle gelovigen van de islam of van het christendom over één kam scheert. Een terrorist is een gestoord en crimineel individu die op geen enkele manier uit naam van een religie handelt.

 

De gebroeders Kouachi, Boumedienne en Coulibaly vertegenwoordigen mij, mijn familie en mijn geloof, de islam, niet. Op geen enkele manier!

Ik sta op tegen haat

Ik droom over een wereld zonder vooroordelen, zonder het over één kam scheren van mensen, zonder vooroordelen, racisme, discriminatie en tunnelvisies. Ik droom over een wereld waarin je niet enkel wordt beoordeeld op je huidskleur, afkomst, maar op je karakter, je inhoud en jouw normen en waarden! Een wereld waarin mensen ongeacht hun ras, geslacht, geaardheid en religie naast elkaar kunnen leven. Een wereld waarin mensen elkaars mening, geloof, geaardheid, afkomst respecteren en de moeite doen om zich te verdiepen in het ‘waarom’, wanneer mensen het niet eens met ze zijn. Een wereld waarin niemand beperkt wordt in zijn of haar fundamentele vrijheden en rechten.

Samen Nederland

Als Nederlandse, nuchtere, moslima, geboren en getogen in Nederland, vind ik dat we met zijn allen, ongeacht welke religie je aanhangt (of niet), naar een samenleving moeten gaan waarin we elkaar behandelen zoals wij zelf ook behandeld willen worden. Dat betekent dat we elkaar meer moeten leren waarderen en open moeten staan voor een ieder, ongeacht zijn of haar herkomst en religieuze achtergrond. Dialoog, communicatie zijn daarbij de keywords, actief luisteren naar elkaar en met elkaar (niet zonder elkaar) blijven praten en daarbij is het van belang om te erkennen dat een ieder daarin zijn of haar bijdrage kan leveren, maar dat mag nimmer met geweld!

Vrijheid en vrede gaan naar mijn mening ook hand in hand met respect, tolerantie, acceptatie en eenheid ondanks verschillen! L’union fait la force!

 

De SP is oa met Fatima Aïssa een initiatief gestart Samen Nederland.

Wij doen hier natuurlijk als Jouw Recht van Spreken aan mee. Wil jij ook mee doen en je tekst geplaatst hebben op op de website van Jouw Recht van Spreken? Dit kan stuur de redactie een selfie met #samennederland op, samen met jouw verhaal! Wij zullen jouw verhaal verspreiden! Stuur jouw mail naar: jouwrechtvanspreken@gmail.com. of zet je verhaal  op Samen Nederland Facebook

 

Let’s go!

Oprichter van echte liefde kent geen kleur , Jouw Recht van Spreken, en Sterke Vrouwen . Ik ben politiek actief. En ervaringsdeskundige op verschillende vlakken.
Ik merk dat steeds meer mensen een label krijgen en slachtoffer worden van de vooroordelen en oordelen van de maatschappij of door andere mensen. Hier wil ik tegen strijden. Ik kom op voor jouw en mijn recht!
,
%d bloggers liken dit: