#Samen Nederland – G. Geertsma

G. Geertsma
image-2670
Ik sta voor samenleven

 

Alleen is maar alleen, samen sta je sterk, één voor allen, allen voor één, ga zo maar door. Samenleven een prachtig woord, wat in de praktijk zoveel problemen (oplevert) kan opleveren. Dit omdat het lijkt, alsof wij mensen niet begrijpen dat samenleven en elkaar respecteren samengaan. Je kunt niet in vrede en goede orde samenleven terwijl je jouw manier van ‘goede’ leven opdringt aan een ander.

Ik sta op tegen haat

 

Haat is een hele sterke emotie, die zich helaas snel en gemakkelijk kan verspreiden. Haat brengt verraad, bedrog, verderf, ruzies en oorlogen. Haat creëert wraak en vijanden, spanning, angst en verdriet. Persoonlijk wil ik niet leven met haat, daarom zal ik niemand haten, ik kan iemand niet aardig vinden maar haten zal ik niet.

Liefde is de tegenhanger en in mijn optiek sterker. Ik sta liever op voor liefde dan dat ik op sta tegen haat door dat ik er van overtuigd ben dat liefde sterker is dan haat. Door me te richten op liefde sta ik op tegen haat.

Samen Nederland

 

Nederland is al decennia een ‘multi-culti’ samenleving waarin we al hebben geleerd om met elkaar samen te leven. Het grote probleem is dat er altijd fases en stromingen zijn die deze vorm van samenleven proberen te ondermijnen. Dit gebeurt door minderheden in een negatieve positie te manoeuvreren door bijvoorbeeld individuele acties van personen en hierna de hele bevolkingsgroep te generaliseren.

#Samennederland is samenleven, leren van anderen, maar ook kennis overdragen en elkaar helpen, ondersteunen, elkaar vinden juist in je persoonlijke dagelijkse leven. Dit kan namelijk overal.

Een Nederland waarin we of begrip en/of respect hebben voor elkaar, een Nederland waar liefde de boventoon voert, want waar liefde de boventoon voert zal vroeg of laat de haat verdwijnen 😉

Door me te richten op liefde sta ik op tegen haat. 

De SP is een initiatief gestart Samen Nederland. Wij doen hier natuurlijk als Jouw Recht van Spreken aan mee. Wil jij ook mee doen en je tekst geplaatst hebben op op de website van Jouw Recht van Spreken? Dan kan dit. Stuur de redactie een selfie met #samennederland op, samen met jouw verhaal! Wij zullen jouw verhaal verspreiden!

Stuur jouw mail naar: jouwrechtvanspreken@gmail.com of zet je verhaal op Samen Nederland Facebook

Ik ben een mediavormgever en operationeel manager van 33 jaar, vader, hou van internet en gadgets, de kids en voetbal. Gruwelijke hekel aan onrechtvaardigheid, discriminatie, racisme en maatschappelijke wantoestanden. Maar ben vooral gelukkig en blij met mijn gezin!
,
%d bloggers liken dit: