#Samen Nederland – Johan Koelman

Johan Koelman
image-2667
Ik sta voor samenleven

Samenleven is elkaar respecteren. Stigmatiseren van iemand op basis van een geloof kan niet.
Ik respecteer ieders geloof. Daar staat het respect tegenover dat ik niet in een almachtig iemand geloof.

Openstaan voor elkaars manier van leven verrijkt je leven en geeft begrip voor de manier van leven van de ander. Met veel plezier heb ik tijdens de Ramadan een gebedsruimte aan het eind van de avond geregeld, waarbij ik zelfs uitgenodigd werd mee te doen.

Ik sta op tegen haat

Haat is vaak gevoed door onbegrip voor een ander. Onwetendheid hoe de ander in het leven staat, maar
ook door het achterstellen van de een ten opzichte van de ander. Niemand heeft het recht om op basis van welke andere levensovertuiging dan ook de ander achter te stellen.

Samen Nederland

Nederland is niet meer het Nederland van 1950. Er zijn Nederlanders die niet willen toestaan dat mensen uit andere landen hierheen komen. Steek dan ook de hand in eigen boezem. Vanaf de jaren 50 zijn er vanuit Nederland ook veel mensen geëmigreerd naar andere landen. Net als de euromunten in de portemonnee is de herkomst van een inwoner om meerdere redenen gedifferentieerd. Dat is geen reden daar bang voor te zijn, het maakt Nederland mooier.

Samenleven is elkaar respecteren. Stigmatiseren van iemand op basis van een geloof kan niet.

 

De SP is een initiatief gestart Samen Nederland. Wij doen hier natuurlijk als Jouw Recht van Spreken aan mee. Wil jij ook mee doen en je tekst geplaatst hebben op op de website van Jouw Recht van Spreken? Dan kan dit. Stuur de redactie een selfie met #samennederland op, samen met jouw verhaal! Wij zullen jouw verhaal verspreiden!

Stuur jouw mail naar: jouwrechtvanspreken@gmail.com of zet je verhaal op Samen Nederland Facebook

Met veel liefde en toewijding werkt de JRvS redactie dagelijks aan nieuwe maatschappelijke onderwerpen om deze onder de aandacht te brengen van jullie, onze lezers.

Wij willen een signaal geven aan de maatschappij en tevens jullie de gelegenheid geven ook je verhaal hier op de website te delen.

Heb jij een verhaal die gehoord móet worden, laat ons dit dan weten. We geven jou graag de kans om je verhaal als gast-auteur hier te publiceren!

Meer informatie kun je hier in vinden: https://jouwrechtvanspreken.nl/gast-schrijvers/
,
%d bloggers liken dit: