#Samen Nederland – Jeroen Stahlecker

jeroen
image-2711
De samenleving betekent voor mij een gebied waar mensen zitten, en waar mensen met elkaar communiceren. De naam zegt het al: SAMENleving. Samen-beleving.

Als persoon wil ik graag dingen, zoals vrijheid van religie, vrijheid om een vakbond op te richten, mezelf te kunnen ontwikkelen, hulp wanneer ik zorg nodig heb. Een huis waar ik in kan wonen. Voldoende eten hebben, goed onderwijs. Daar zitten echter ook regels aan vast, die we zelf maken. Ik heb het daarbij niet over de wettelijke regels, maar over andere regels.

Ik vind een samenleving waar mensen steeds meer individualistisch worden steeds en steeds mínder een maatschappij.

Het is goed dat je ook aan jezelf denkt, maar wat nu gebeurt is dat veel mensen steeds minder aan de ander denken. Ik heb geen zin om in een maatschappij te leven van oneliners/haatpredikers/afgunstige mensen, waar een minderheidsgroep de schuld krijgt van alle problemen in de maatschappij en waar de mensen die vaak foute beslissingen nemen, gevrijwaard wordt en ongeschonden blijven. Waar achterdocht heerst en men niet door wil denken hoe de ander zich moet voelen. Waar men steeds onverdraagzamer wordt, en waar de empathie steeds meer ontbreekt.

Als samenleving is het ook zaak om solidair met elkaar te zijn, en er dan ook SAMEN op achteruit te gaan.

En ook dan is het zaak te kijken hoever dat moet gaan voor mensen die het niet breed hebben, want honger moet er niet zijn (maar is er helaas wel in Nederland, momenteel zijn er 300.000 mensen die moeten besparen op voedsel door huur die steeds hoger wordt).

Een samenleving waar de mensen, wanneer het niet goed gaat met de economie, de bal vooral bij mensen leggen met een achterstand/andere huidkleur en/of etnische achtergrond hebben hebben, chronische aandoening vind ik dan ook alles behalve nobel.

Hulde aan de mensen die zich inzetten en zich sociaal opstellen, en zich zonder verdere belangen willen inzetten voor een gezonde maatschappij. En ook bereid zijn te betalen voor hulp aan mensen die het (een tijd) minder hebben.

Oprichter van echte liefde kent geen kleur , Jouw Recht van Spreken, en Sterke Vrouwen . Ik ben politiek actief. En ervaringsdeskundige op verschillende vlakken.
Ik merk dat steeds meer mensen een label krijgen en slachtoffer worden van de vooroordelen en oordelen van de maatschappij of door andere mensen. Hier wil ik tegen strijden. Ik kom op voor jouw en mijn recht!
%d bloggers liken dit: