4 Mei zal ik slachtoffers herdenken

APELDOORN – Het is bijna herdenkingsdag.  Bijna 70 jaar lang staan wij stil bij de slachtoffers van de tweede wereldoorlog en vieren we dat “wij vrij” zijn.  Elk jaar heb ik hier uit respect voor de slachtoffers van de tweede wereldoorlog aan mee gedaan. Toch heb ik dit jaar even getwijfeld. Want zijn wij vrij? Allemaal? Vrij van racisme en discriminatie? Nee, dat zijn wij niet!

Wat betekend vrijheid  vandaag de dag? Als het vrije woord ook gebruikt wordt om mensen te pesten, te misbruiken, te discrimineren , te indoctrineren en te kwetsen. Als het vrije woord vandaag de dag betekend dat je nog meer vluchtelingen dood wenst.  Als het vrije woord betekend dat wij kinderen met een kleur of om een religie bombarderen tot tweederangsburgers. Deze kinderen krijgen vandaag de dag structureel te maken met onderdrukking vanuit de maatschappij . De boodschap die wij geven is “jij bent niet zoals wij, dus jij hoort er niet bij. En wij mogen omdat wij normaal zijn jou als een gevaar zien” . Was dat ook niet wat in de tweede wereldoorlog gebeurde?  Nog steeds worden er wereldwijd massaal mensen vermoord puur om hun geloof.

Ik heb besloten mezelf niet te laten veranderen door mensen die onderdrukken.

MARO
image-2782
4 Mei zal ik de slachtoffers herdenken. Ik zal speciaal stil staan bij de Marokkaanse strijders. Zij verloren  twintig tot zelfs vijftig procent van hun manschappen in de tweede wereldoorlog. Zij staan bekend als zeer dappere soldaten.  In de tachtigjarige oorlog waren de Nederlanders en Marokkanen bondgenoten tegen de Spanjaarden. Zij zijn vaker bondgenoten geweest in de geschiedenis. Ironisch genoeg hebben Marokkanen in onze maatschappij vandaag de dag een 2de rang gekregen terwijl  wij onze vrijheid mede te danken hebben aan  Marokkaanse strijders! Mijn avatar op FB en Twitter zal dan uit dank en respect veranderen in de vlag van Marokko.

Omdat 4 Mei draait om het herdenken van slachtoffers wil ik graag bij veel meer stil staan. Ik sta stil bij alle slachtoffers van de bootvluchten, slachtoffers van Gaza , alle slachtoffers van de gruwelijke slavernij, alle donkere mensen die doodgeschoten worden door de politie om hen kleur en last but not last alle moslim en donkere kindjes die vandaag in Nederland wonen die zich niet veilig voelen.  Ja 4 Mei ben ik voor jullie allemaal 1 minuut stil! 

Oprichter van echte liefde kent geen kleur , Jouw Recht van Spreken, en Sterke Vrouwen . Ik ben politiek actief. En ervaringsdeskundige op verschillende vlakken.
Ik merk dat steeds meer mensen een label krijgen en slachtoffer worden van de vooroordelen en oordelen van de maatschappij of door andere mensen. Hier wil ik tegen strijden. Ik kom op voor jouw en mijn recht!
,
One comment on “4 Mei zal ik slachtoffers herdenken
  1. “en last but not last alle moslim en donkere kindjes die vandaag in Nederland wonen die zich niet veilig voelen. Ja 4 Mei ben ik voor jullie allemaal 1 minuut stil!” En niet voor de joden die zich niet veilig voelen door moslims die hun uitschelden en bespugen, en er zelfs aan denken om naar Israel te emigreren?

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: