Sylvana moet jij niet terug met de bananenboot?

Really people? Het vrije woord? Voor wie precies? Ja natuurlijk is Sylvana Simons vrij om aan te geven dat het woord “zwartjes” not done is, maar “tegen welke prijs”? De reactie van mening Nederlander is namelijk racisme. Een vrouw met veel inhoud en een verhaal geeft haar mening, maar in plaats van naar haar inhoud te kijken reageert men massaal op haar kleur, sekse en afkomst.

sylvana 1
image-2787
De grootste fout is om te denken dat dit individuele gevallen zijn. Het is namelijk een gevolg van een systeem wat wij met een  pleister “het vrije woord” gedogen in dit land. Dit systeem heeft een naam namelijk White Supremacy. Als Sylvana wit was geweest had zij  al deze reacties op haar kleur en afkomst niet gekregen!

Hoe je het wendt of keert Sylvana heeft 100% gelijk dat zij tegen het woord “zwartjes” in is gegaan. Het is namelijk een reactie op iemand zijn kleur niet op wie iemand is. Daarnaast gebeurt dit op een denigerende manier.

 

 

sylvana 3
image-2788
Men ziet het “probleem” niet. Mijn mening omdat je niet verder kijkt dan je eigen huisje en kruisje. Dat iets geen probleem voor jou persoonlijk is maakt nog niet dat het geen probleem in de samenleving is. Voor sommige mensen misschien nieuw maar de wereld is meer dan wat jijzelf als een  probleem ervaart.

Wat mij betreft faalt onder andere het onderwijs hier. Er wordt voornamelijk pro white geschiedenis gegeven. Vele mensen hebben geen weet wat zich allemaal echt afgespeeld heeft EN wat er nog steeds afspeelt in Nederland.

Iedereen weet dat de meeste “machthebbers” in dit land geen moslim of gekleurde mensen zijn. Naar mijn mening zijn de machthebbers ontwetend als het gaat om racisme. Zij hebben dit vaak zelf niet ondervonden. Naast dat ze geen ervaringsdeskundigen zijn hebben zij dus ook in het onderwijs geen wetenschap op gedaan. Voor mij  zijn het jonge eendjes (wat betreft dit onderwerp)  die het hoogste woord voeren.

sylvana 2
image-2789
Want ook al ben ik wel 2 minuten stil geweest ben ook ik van mening dat Nederland selectief is in wat zij wel en niet herdenken en wat zij wel en geen aandacht wilt geven! Ik ben van mening dat er heel veel verborgen racisme is. En waar het niet verborgen is plakt men de welbekende pleister “het vrije woord” op de wond!

 

Maar ook ik ben “zwart” moet ik nu ook terug op een banenboot? 

 

Oprichter van echte liefde kent geen kleur , Jouw Recht van Spreken, en Sterke Vrouwen . Ik ben politiek actief. En ervaringsdeskundige op verschillende vlakken.
Ik merk dat steeds meer mensen een label krijgen en slachtoffer worden van de vooroordelen en oordelen van de maatschappij of door andere mensen. Hier wil ik tegen strijden. Ik kom op voor jouw en mijn recht!
One comment on “Sylvana moet jij niet terug met de bananenboot?
  1. Pingback: Help, die zwartjes praten terug! - Sargasso

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: