DE GROOTSTE OPPORTUNIST VAN NEDERLAND

rutte
image-2804
Dit is toch bijzonder lachwekkend! Degeen die als een van de ergsten de ikke-ikke-ikke-en-de-rest-kan-stikken-cultuur heeft bevorderd gaat nu daarover een vermanend woordje spreken.

Dikke Ik = Dik = dick voor Rutte!

Citaat:
“Hij noemde de bonuscultuur onder bestuurders van met belastinggeld gesteunde of gefinancierde instellingen die ‘dikke bonussen’ in de wacht slepen, zoals onlangs in de top van ABN Amro. ‘Ik erger me er kapot aan als ze dan zeggen dat het nodig is, omdat ze in het buitenland zoveel geld kunnen verdienen. Dan denk ik: ga dan, toedeledoki’, aldus Rutte.”
Had hij daarover dan niet wat eerder iets kunnen zeggen? Nu de bancaire bonuscultuur een sociaal en communicatief fiasco is gebleken, is hij dapper genoeg om wat kritisch daarover te lijken.

Van werkelijke betrokkenheid bij b.v. racisme en vluchtelingen blijkt niets. Dat lijken me toch ook wel actuele en belangrijke onderwerpen. Zoals de Volkskrant het noemt: “een premier zonder eigenschappen.” Aan te vullen met: zonder enige politieke visie, op een paar versleten liberale slogans na, die hij een enkele keer te berde brengt.

Waarom dit dan toch deze move? Omdat de grootste politieke opportunist van Nederland al vast wil voorsorteren voor een volgend kabinet waarin ook (enigszins) progressieve partijen (waaronder ik de PvdA dus niet schaar) deelnemen, en om vooralsnog voldoende steun in de Eerste Kamer te krijgen.

Hij moet wel om te overleven als partijleider van de VVD en premier. En dat is zijn eigenlijke, verstopte motivatie. Sociale bewogenheid? Ammehoela!

 

 

olav
image-2805
Gast-auteur: Olav Meijer

Oprichter van echte liefde kent geen kleur , Jouw Recht van Spreken, en Sterke Vrouwen . Ik ben politiek actief. En ervaringsdeskundige op verschillende vlakken.
Ik merk dat steeds meer mensen een label krijgen en slachtoffer worden van de vooroordelen en oordelen van de maatschappij of door andere mensen. Hier wil ik tegen strijden. Ik kom op voor jouw en mijn recht!
%d bloggers liken dit: