Oog in Oog met Appa: zionistische propaganda weerlegd

appa
image-2808
Rachid el Ghazaoui (alias Appa) was maandag 1 juni te gast bij praatprogramma Oog in Oog, in een boeiend en messcherp interview stond Rachid zijn mannetje. Aangezien de rapper een vaste gast is bij Palestina demo’s, ging het natuurlijk ook over de Palestijnen. Host Sven Kockelmann greep dat moment aan om zonder scrupules zionistische propaganda te herhalen. Om die propaganda narratieven tegen te gaan, heb ik een aantal van die uitspraken hieronder (parafraserend) gesommeerd en weerlegd.

 

 

 

Zie hier de aflevering :

 

 

‘De Holocaust was de eerste industriële volkerenmoord’

Hoewel de Holocaust een verschrikking was, was het niet de ‘eerste industriële volkerenmoord’. De Nazi’s hadden namelijk eerder, tussen 1904 en 1909, twee Namibiaanse volkeren — Herero en de Nama’s — op identitieke, administratieve wijze uitgeroeid. Ongeveer 80% van de Herero bevolking en 50% van de Nama’s kwam om als gevolg van doelbewuste etnische zuivering. Dit legde de basis voor de jodenvervolging.  Deze eerste genocide van de 20ste eeuw werd pas in 2004 door het Duitse regime erkend.

‘Er kan geen vergelijking tussen Israël en Hitler gemaakt worden’

Na uitspraken van hooggeplaatste Israëlische leiders kan juist het tegenovergestelde beweerd worden. Hieronder een aantal voorbeelden:

Naftali Benett, de huidige Minister van Diasporazaken én Onderwijs, zei in 2013 tijdens een kabinetsdebat het volgende: “I have killed lots of Arabs in my life – and there is no problemwith that.”.

De huidige minister van Buitenlandse Zaken, Avigdor Lieberman, riep onlangs op om Arabische Israëliërs, net als Daesh, te onthoofden, als ze niet loyaal waren aan het Israëlische regime.

De voormalige vice-voorzitter van het Israëlische parlement, Moshe Feiglin, publiceerde in augustus 2014 zelfs een plan voor de totale vernietiging van Gaza (en daarmee ook haar bewoners).

Tenslotte maakte ook de onlangs tot minister van Justitie gekozen Ayelet Shaked  vorig jaar haar genocidale wensen bekend. “[T]he entire Palestinian people is the enemy”, zei ze in een Facebook post. Shaked schreef verder dat de “elderly and its women, its cities and its villages, its property and its infrastructure” weggevaagd moeten worden. Shaked’s oproep tot genocide werd beantwoord met duizenden likes.

Dit genocidale gedachtegoed is volgens professor James Petras geen uitzondering; sterker nog, het is diepgeworteld in de Israëlische politieke cultuur. Gewelddadige verdrijving en de uitroeiing van de inheemse bevolking staat centraal bij elke witte kolonisten ideologie, en zo ook bij het zionisme. Het is daarom volgens de emeritus niet vreemd dat elke zionist oproept tot genocide, want:

“Jewish-centered racism is an integral and accepted part of Israel’s political culture.”

‘Het is een oorlog tussen twee landen die elkaar heen en weer beschieten’

Hier impliceert de host dat het om twee gelijkwaardige partijen gaat, wat zeker niet het geval is. Het is niet alsof het een strijd tussen twee min of meer gelijke staten is, bijvoorbeeld tussen een Nederland en België, maar eerder tussen één van de machtigste naties in het Midden-Oosten en een op in storten staande ‘open-lucht gevangenis‘. En wie is, volgens o.a. Human Rights Watch en B’Tselem, sinds 1967 de directeur van deze gevangenis? Israël!

‘Israël pleegt geen genocide, althans niet doelbewust’

Naar aanleiding van het 2008-2009 bloedbad in Gaza, voerde de Verenigde Naties een onafhankelijk onderzoek uit dat geleid werd door (zelf-verklaarde zionist) Richard Goldstone. Uit dit onderzoek, beter bekend als het Goldstone-rapport, kwam naar voren dat het Israëlische leger ‘disproportionele vernietiging’ als een legitiem middel ziet om haar militaire en politieke doelen te behalen. Deze militaire doctrine is zodanig ontworpen om het volgende als effect te hebben:

“dire consequences for the non-combatants in Gaza”.

Het Israëlische regime ging het afgelopen jaar verder met haar genocidaal beleid, toen het opnieuw de burgers van Gaza terroriseerde. Bij deze slachting kwamen meer dan 2100 Palestijnen om, waarvan 70% burgers. Een maand geleden klapten Israëlische soldaten uit de school en gaven toe dat ze de opdracht kregen om op alles te schieten wat bewoog. Dat droeg bij aan dat 2014, volgens de Verenigde Naties, het dodelijkste jaar was voor de Palestijnen (sinds 1967).

Geen wonder dan, dat de gerespecteerde Israëlische historicus, professor Ilan Pappé, het beleid van Tel Aviv omschrijft als een “incremental genocide” (stapsgewijze etnische zuivering)!

‘Hamas is volgens de “internationale gemeenschap” een terroristische organisatie’

Hamas is het democratisch gekozen orgaan van het Gazaanse volk. Zelfs oud-president van de Verenigde Staten, G.W. Bush, gaf toe dat Hamas de verkiezingen van 2006 op democratische wijze had gewonnen.

Verder, wat de host de “internationale gemeenschap” noemt, komt neer op het westen en een handjevol bondgenoten. Landen als China en Rusland (en ook Turkije) zien Hamas niet als een terroristische organisatie. Sterker nog, een rechtbank van de Europese Unie zal Hamas, in afwachting van een beroepsprocedure, wellicht wel van de terreurlijst afhalen.

‘Het handvest van Hamas maakt vredesonderhandelingen onmogelijk’

Een Noord-Amerikaans onderzoeksbureau, United States Institute of Peace, concludeerde in 2009 dat Hamas in de praktijk steeds vaker afweek van haar in 1988 opgestelde handvest. Het onderzoeksbureau constateerde dat de legitieme regering van Gaza bereid was om veel concessies te leveren om tot een deal te komen, en zegt verder het volgende hierover:

“Indeed, Hamas has been carefully and consciously adjusting its political program for years and has sent repeated signals that it may be ready to begin a process of coexisting with Israel.”

Ook vonden de onderzoekers dat Hamas niet vijandig staat tegenover de Israëliërs omwille hun geloof, maar vanwege een intrinsieke overtuiging dat Israël land bezet dat inherent Palestijns is.

De Israëlische journalist Shlomi Eldar liet in zijn 2012 boek, Getting to Know Hamas, zien dat de Hamas-leiding inderdaad eerder strategisch en pragmatisch denkt dan fanatiek ideologisch.

hamas
image-2809

‘Israël heeft de Palestijnse staat erkend’

Dat klopt simpelweg niet; Israël heeft nooit de Palestijnse staat erkend. Het zou erover nadenken, maar het heeft echter geen enkele intentie om een Palestijnse staat toe te laten staan. Premier Netanyahu’s Likoed-partij laat daarover, in haar handvest, geen twijfels over bestaan:

“The Government of Israel flatly rejects the establishment of a Palestinian Arab state west of the Jordan river.”

Onlangs stelde Netanyahu (opnieuw) dat er onder zijn bestuur géén Palestijnse staat zal worden opgericht. Ook een gedeeld Jeruzalem is voor de zionisten géén optie. In het eerste artikel van de Israëlische grondwet (Basic Law) staat, geheel tegen internationale wetgeving in, het volgende daarover: “Jerusalem, complete and united, is the capital of Israel.”

Dit is geen minderheidsopinie: ook andere hooggeplaatste Israëliërs in het Netanyahu regime zijn een zelfde mening toebedeeld. Denk hierbij aan de minister van Landbouw en Ontwikkeling, Uri Ariel, de staatssecretaris voor Defensie, Eli Ben-Dahan, en Yariv Levin, de minister van Toerisme.

‘Hamas wil Israëliërs de zee in jagen’

Hier moet Israëliërs vervangen worden met Palestijnen. Bij de Nakba (1948), die onlangs voor de 67ste keer herdacht werd, werden meer dan 750.000 Palestijnen (80% van de oorspronkelijke Palestijnse bevolking) van hun huizen verjaagd (zie foto’s hier). Tot op de dag van vandaag wachten deze vluchtelingen (en hun nazaten) op hun legitieme recht tot terugkeer.  Het zionistische regime is sindsdien niet opgehouden om Palestijnen van hun huizen te verdrijven én heeft die intentie ook helemaal niet.

palestijnen
image-2810

 

 

Palestijnen die de zee in worden gejaagd

 

 

 

 

Het is eigenlijk verbazingwekkend dat er zo eenvoudig zionistische propaganda verspreid kan worden op nationale televisie, zelfs na het bloedbad afgelopen jaar in Gaza. De Palestijnen hebben al te verduren met een brute bezettingsmacht, en krijgen ook nog de schuld toegewezen gekregen van hun eigen onderdrukking! Voor ons, degenen die de Palestijnse zaak steunen, is het daarom belangrijk om niet op te houden de leugens van het zionistische regime bloot te leggen.

Gast-auteur:

Sheher Khan (Amsterdam) is afgestudeerd als politicoloog aan de VU. Sheher is geïnteresseerd in geopolitiek/internationale betrekkingen. Sheher Khan is voor contact te bereiken op zijn blog: sheherkhan.wordpress.com

Lees andere stukken van Sheher

Wij Blijven Hier! ook op Twitter

Met veel liefde en toewijding werkt de JRvS redactie dagelijks aan nieuwe maatschappelijke onderwerpen om deze onder de aandacht te brengen van jullie, onze lezers.

Wij willen een signaal geven aan de maatschappij en tevens jullie de gelegenheid geven ook je verhaal hier op de website te delen.

Heb jij een verhaal die gehoord móet worden, laat ons dit dan weten. We geven jou graag de kans om je verhaal als gast-auteur hier te publiceren!

Meer informatie kun je hier in vinden: https://jouwrechtvanspreken.nl/gast-schrijvers/
2 comments on “Oog in Oog met Appa: zionistische propaganda weerlegd
  1. I used to be recommended this blog through my cousin. I am now not positive whether this publish is written through him as no one else recognize such unique about my trouble. You’re incredible! Thanks!|

  2. Interessant artikel met informatie over Israel die ik nog niet wist.
    Ik heb het idee dat het hele Israelische volk op een paar mensen na bevangen is door een psychose waar ze niet meer uitkomen. De angst en daarmee de haat tegenover de Palestijnen zit zo diep dat dat wel een paar generaties voor nodig is om daar los van te komen.
    Er zullen nieuwe generaties Israeliers moet komen die de waanzin van alle haat, onderdrukking en oorlog inzien om verandering teweeg te brengen. Wat vooral nu van belang is dat de buitenwereld Israel constant bewust blijft maken hoe ze bezig zijn en hopen dat in Israel mensen die van belang zijn zoals ouders, onderwijzend personeel, belangrijke figuren in gemeenschappen dit op zullen pikken.

    Nog 1 kanttekening: het uitmoorden van de Afrikaanse stammen is niet door Nazi’s gedaan omdat die simpelweg nog niet bestonden. De NSDAP is pas in 1920 opgericht (zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Nationaalsocialistische_Duitse_Arbeiderspartij)
    Het uitmoorden werd toen door het Duitse Keizerrijk gedaan hetgeen normaal was voor een koloniale macht die opstandige lokale mensen tegenkwam. Daar hebben alle koloniale machten waaronder ook Nederland zich aan bezondigd.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: