Onderzoek bewijst Nederlandse politie discrimineert structureel

Sidney
image-2874
NEDERLAND – De Nederlandse politie discrimineert structureel op ras. Dat stelt antropoloog Paul Mutsaers in zijn promotieonderzoek. Hij is in dienst van de Politieacademie en liep 5 jaar lang mee met agenten op straat. Ook heeft honderden gesprekken gevoerd met agenten . Conclusie van het onderzoek ‘ Zowel binnen het korps tussen collega’s als buiten op straat is er spraken van discriminatie en racisme door meneer de agent.

“‘Bij meer dan de helft van de verkeerscontroles die ik heb meegemaakt,  werd vooraf een etnische doelgroep bepaald. Als het raampje omlaag ging en er zat een autochtone Nederlander, dan mocht hij doorrijden”, aldus Mutsaers.

Volgens Mutsaers beïnvloeden de politiecultuur en het beleid ook de misdaadstatistieken. “Deze statistieken worden ‘gekleurd’ door het handelen en de keuzes van de handhavende politieagenten.”

Ook geeft hij aan dat als een agent zich misdraagt , dit vaak als een individuele misstapt afgedaan wordt. Volgens Mutsaers is de tijd wel rijp om politiediscriminatie als een structureel probleem aan te pakken.  Zijn onderzoek wijst uit dat er nog steeds spraken is van racisme binnen de politie , veel eerder en meerdere malen is politie Nederland al in opspraak geweest om zijn racisme!

Wij hebben enkelen voorbeelden voor u op een rij gezet.

1994

‘Politie-academie moet opleiding verbeteren’

” De commissie, onder voorzitterschap van de voormalige procureurgeneraal bij het gerechtshof in Arnhem Boekraad, ging begin dit jaar aan de slag. Dat gebeurde nadat een groep van 21 allochtone studenten in een open brief (‘Een schreeuw om directe hulp’) haar beklag had gedaan over de gang van zaken op de politie-academie.”

Volgens de studenten worden zij systematisch achtergesteld, is er van opvang van studenten van buitenlandse afkomst geen sprake, en moeten zij vaak racistisch getinte moppen aanhoren.

1996

Earl Fernand is blij dat hij weg is bij de politie-academie: daar is zoveel racisme

“Cynisch zegt hij: “Ik heb nooit de indruk gehad dat ze op een zwarte politieofficier zaten te wachten. Ze zijn er wel, maar als je naar de bevolkingsopbouw kijkt vormen ze hooguit een schijntje. Het wordt je als zwarte niet makkelijk gemaakt.”

2013

‘Discriminatie zit in politiecultuur’

” iscriminatie van minderheden bij politiecontroles zit in de politiecultuur. Dat heeft Nationale ombudsman Alex Brenninkmeijer gezegd naar aanleiding van een rapport van Amnesty International over de Nederlandse politie.”

2014

Oud-agenten bevestigen discriminatie bij Haagse politie

” Een van de voormalig agenten schrijft dat jongeren van Noord-Afrikaanse afkomst in de Schilderswijk bij voorbaat verdacht zijn. ‘Zodra je aan het geijkte profiel c.q. signalement voldoet (Marokkaans uiterlijk) wordt je gepest, getreiterd, gecontroleerd, bekeurd, te pas en te onpas staande of aangehouden, puur en alleen om je dwars te zitten.”

2015

Korpschef: moslimagenten door collega’s uitgesloten en gekleineerd

” Binnen de Nationale Politie worden moslimagenten door collega’s uitgesloten, gekleineerd en zonder respect behandeld. Dat schreef korpschef Gerard Bouman op 26 februari in een bezorgd en zeer kritisch intern blog over de sfeer in het korps in de weken na de terreuraanslag in Parijs van begin januari.”

De impact van etnisch profileren

 

Mijn zoon wilde altijd politie agent worden. Hij spaarde als klein kind handtekeningen van agenten. Dat was in 1 klap voorbij toen hij niet geloofd werd door de politie. Sterker nog de politie nam het op voor de daders. Ze wilde zijn aanklacht niet in behandeling nemen omdat de daders jonger dan 12 jaar waren. Maar meneer de agent wou wel een onderzoek voor de daders instellen ,  om zoveel mogelijk ‘bewijs’ te verzamelen om de naam van de school en de daders te zuiveren. Jaren later gaf de agent toe dat hij ‘ te kort door de bocht heeft gehandeld ‘. En zogenaamd geloofde hij altijd mijn zoon al! Allemaal leuk en aardig meneer de agent , alleen mijn zoon wou met zijn 11 jaar niet meer leven als hij niet wit kon zijn. En dat allemaal mede dankzij u! 

Dus mijn vraag luidt , wie zorgt ervoor dat meneer de agent zich aan artikel 1 van de wet houdt ? 

Oprichter van echte liefde kent geen kleur , Jouw Recht van Spreken, en Sterke Vrouwen . Ik ben politiek actief. En ervaringsdeskundige op verschillende vlakken.
Ik merk dat steeds meer mensen een label krijgen en slachtoffer worden van de vooroordelen en oordelen van de maatschappij of door andere mensen. Hier wil ik tegen strijden. Ik kom op voor jouw en mijn recht!
,
2 comments on “Onderzoek bewijst Nederlandse politie discrimineert structureel
 1. Li Ning shares dropped ray ban outlet face issues Dengjun

  According to press news studies, recently, Warren Buffett’s Berkshire Hathaway Inc. (Berkshire Hathaway) disclosure of assets of the latest list of exhibits, as of get rid of 2010, the Oakley Sunglasses business will be in both your hands of Bank of America stock clearance. At the same time, the company will also include the arms of Nike shoes or boots brands including Comcast, Nalco Holding, Fiserv, along with Loews Corp’s stock all of the clearance. dollars. And last month, international consortia assets of stocks and shares of buyer goods also are frequent phenomena. One the investment group, told journalists that the consortium selected Buffett’s stock holdings regarding Nike shoe, since more and more significant product homogeneity, a fell deliberately. In addition, the actual shoe brand Nike and other sports channels for client goods is often the first rental shop, and after that Distribution, last but not least to Prada Sunglasses receivables. This specific allowed the bargaining power the route is getting worse, and small room regarding value added items.

  It is reported that countrywide footwear model Li Ning (prices, information, comments) The key reason why the share cost fell dramatically, but also because such a track record. Last Dec 20 for you to 22, the next consecutive day reduction of JP Morgan Pursue Ning 3335.6 million gives. Select An additional reduction of the history of the stock is Berkshire Hathaway’s purchase management modify, now Eighty year old Buffett will be making endeavours to adjust send out position. Kamu Buffett has been thought to be right hand man Simpson (Lou Simpson) has been at the end of old age. Berkshire Hathaway hired previous hedge finance manager Todd Kang Musi (Todd Hair combs) Help Buffett treatments for securities expense business. School of Annapolis Smith University of Chanel Sun shades Business (John H. Johnson school of business), Professor David Castro (David Kass) had said ray-ban wayfarer that with the departure regarding Simpson, Buffett will be in the 4th quarter to restore uncomfortable jobs all revenue out.

  ray ban 90% off ray ban aviator
  ray ban discount outlet ray ban aviator
  http://www.rboutletus.biz
  http://www.rbdiscountoutlet.biz

 2. Pingback: Papieren recht en institutioneel racisme politie - Wijblijvenhier.nl

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: