Racisme onder ‘autochtonen’ een groter probleem dan antisemitisme

Er is een onderzoek gedaan naar antisemitiscme, omdat de politiek zich grote zorgen maakt over deze groep ´allochtonen´ . Doelstelling van dit onderzoek was ´zicht krijgen op oorzaken van antisemitische vooroordelen onder jongeren´ Het onderzoek focust op antisemitisme onder islamitische jongeren .

Kijk uit waar u om vraagt politiek! Want u kunt er niet onderuit om dan alle racisme  te onderzoeken. En de resultaten spreken voor zich! Wij hebben een groter probleem met ´autochtonen´ jongeren,  dan met islamitische jongeren!

Jongeren denken in het algemeen relatief positief over Joden in Nederland; veel jongeren denken aanzienlijk minder positief over andere bevolkingsgroepen in Nederland. Tegelijkertijd constateren we dat jongeren anders aankijken tegen Joden in Nederland dan tegen Joden in Israël, respectievelijk de staat Israël en tegen zionisten.1 Een klein percentage van de christelijke en niet-gelovige jongeren denkt niet zo positief over Joden in Nederland; onder islamitische jongeren is dit aantal iets hoger. Christelijke en niet-gelovige jongeren denken veel vaker niet zo positief over Antillianen, Surinamers, Marokkanen, Turken en in het algemeen moslims dan over Joden in Nederland.

We zien verder dat christelijke en niet-gelovige jongeren veel vaker niet zo positief denken over Antillianen, Surinamers, Marokkanen, Turken en in het algemeen moslims dan islamitische jongeren denken over Joden in Nederland.

 

moslimns
image-2946
Zoals u in het  schema kunt zien zijn het voornamelijk de christelijke mensen die problemen hebben met ‘andere’ mensen ! Nou moet ik eerlijk zeggen dat het mij niks uit maakt of deze mensen wel of niet christelijk zijn. We moeten wat mij betreft eens stoppen in het categoriseren van mensen,  op basis van geloof, afkomst en kleur. Het zou de politiek sieren als men het probleem met de 45% christelijke mensen,  minimaal net zo serieus neemt als het probleem’ met de 12% moslims. Gelijke monniken gelijke kappen

scheldwoord
image-2947
Het racisme probleem in Nederland gaat verder dan alleen moslimhaat. De woorden ‘neger/ zwarte’ worden het vaakst als ‘scheldwoord’ gebruikt.

U kunt aan de hand van deze schema’s en het onderzoek een realisitisch beeld krijgen , over hoeveel racisme  moslim jongeren, gekleurde jongeren, jongeren met andere afkomst of te wel de ‘allochtoon’ tegen komt in zijn jonge jaren. Jaren waarin je veilig zou moeten zijn,  om jezelf te onwikkelen tot een stabiel mens. Mijn conclusie we hebben geen ‘allochtonen’ probleem! We hebben een racisme probleem onder de ‘autochtoon’ 

 

Oprichter van echte liefde kent geen kleur , Jouw Recht van Spreken, en Sterke Vrouwen . Ik ben politiek actief. En ervaringsdeskundige op verschillende vlakken.
Ik merk dat steeds meer mensen een label krijgen en slachtoffer worden van de vooroordelen en oordelen van de maatschappij of door andere mensen. Hier wil ik tegen strijden. Ik kom op voor jouw en mijn recht!
,
One comment on “Racisme onder ‘autochtonen’ een groter probleem dan antisemitisme
  1. Pingback: Stop met demoniseren van moslims meneer Asscher! | Jouw Recht van Spreken (BU)

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: