Ik heb alle reden om mannen te haten

man
image-3040
APELDOORN – Vandaag is het precies 20 jaar geleden dat ik mijn moeder heb gecremeerd.

Mijn moeder was uitgehuwelijkt aan een man die alcoholist was . Drank of geen drank het is geen reden om een vrouw te mishandelen. Mijn vader deed dat wel. Al vanaf mijn geboorte was mijn eerste ontmoeting met een man gewelddadig. Vele ontmoetingen met mannen erna waren niet veel anders. De jongens in het tehuis misbruikten me. Mijn zus werd verkracht door haar pleegvader. En de biologische vader van mijn zoon sloeg me en ging vreemd.

Ik heb dus vele redenen om een man te haten , maar dat doe ik niet! Waarom niet? Omdat het belachelijk zou zijn om alle mannen aan te kijken voor wat andere mannen doen. Mannen hebben niet de macht en dus ook niet de verantwoordelijkheid om te bepalen wat andere mannen doen. Sterker nog zij kennen vaak elkaar niet eens.

I am not a manhater , I am an asshole hater.

hater
image-3041
Laten we dit eens verder bekijken. Wat precies kan iemand die moslim is , doen aan wat andere moslims doen? Is het niet net zo belachelijk om alle moslims aan te kijken voor wat andere moslims doen? Ja maar ze hebben beiden hetzelfde geloof waar vanuit ze handelen. Hebben mannen niet het zelfde geslacht en hormoonhuishouding waar vanuit de verkrachtingen komen? Alleen de ene man kiest ervoor om de liefde te bedrijven met zijn geslacht en de vrouw lief te hebben met zijn hormoonhuishouding, en de andere man kiest voor macht en verkrachting!

Wat kan precies iemand die de naam allochtoon ongevraagd opgeplakt heeft gekregen , doen aan wat andere allochtonen doen? Volgens mij net zo weinig als dat een autochtoon iets kan doen aan wat alle andere autochtonen doen.

Alle labels en hokjes zorgen te vaak voor generalisatie en onrechtvaardigheid. Het is nooit eerlijk om iemand aan te kijken op iets wat een ander heeft gedaan.

Kunnen we dan stoppen met alle hokjes te benoemen? Ik denk het niet. Want helaas geven hokjes ook privileges. Een man heeft nog steeds voordeel ten opzichten van een vrouw. Een niet gehandicapten nog steeds ten opzichte van een gehandicapten. Een witte nog steeds ten opzichte van een donker persoon. Een autochtoon nog steeds ten opzichte van een allochtoon. Een rijk persoon nog steeds ten opzichte van een arm persoon.

En zolang dat zo is, is juist het benoemen van deze privileges en dus hokjes noodzakelijk! Gebruik ze om tegen generalisatie te strijden niet om ze in de hand te werken!

Be an asshole hater!

Oprichter van echte liefde kent geen kleur , Jouw Recht van Spreken, en Sterke Vrouwen . Ik ben politiek actief. En ervaringsdeskundige op verschillende vlakken.
Ik merk dat steeds meer mensen een label krijgen en slachtoffer worden van de vooroordelen en oordelen van de maatschappij of door andere mensen. Hier wil ik tegen strijden. Ik kom op voor jouw en mijn recht!
,
%d bloggers liken dit: