Politie Gouda “hun negroïde uiterlijk gaf ons een ongemakkelijk gevoel “

politie1 zwarte piet gouda_0
image-3065
Tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas in Gouda vorig jaar ging de politie niet alleen buiten haar boekje, wij bevonden ons regelrecht in een apartheidsstaat. Agenten verklaren het volgende in het proces-verbaal
:

Diezelfde dag in de middag waren wij verbalisanten op de Markt in Gouda. Wij hielden ons op tussen het podium van Sinterklaas en de media. Wij zagen hier gezinnen met hun kleine kinderen staan en daartussen groepjes mensen, die opvielen door hun AFWIJKENDE UITERLIJK met betrekking tot het beeld van mensen met gezinnen. Hun uiterlijk zou je kunnen typeren als LINKS GEORIËNTEERD.

 

Wij spraken deze mensen aan en wij hoorden dat ze geen antwoord gaven op eenvoudige vragen zoals: “Waar komen jullie vandaan en wat komen jullie hier doen of wat is jullie intentie.”

 

Wij zagen ook meerdere mensen met een NEGROÏDE UITERLIJK zich tussen het genoemde podium en de opstelling van de pers begonnen te verzamelen. Sommige van hun hadden grote rugzakken en andere droegen t-shirts met teksten tegen racisme. DIT BEELD GAF ONS EEN ONRUSTIG GEVOEL VAN VEILIGHEID VOOR DE AANWEZIGE GEZINNEN.”

‪#‎BlackLivesMatter‬ ‪#‎26Augustus2015‬ ‪#‎RechtbankDenHaag‬ ‪#‎HereWeCome

 

jerry
image-3066
Gast-Auteur : Kno’Ledge Cesare

Zwarte Piet hoort niet in de 21ste eeuw.

Zwarte Piet wordt met politie-intimidatie en machtsvertoon niet minder racistisch.

Het is tijd voor verandering.

Met veel liefde en toewijding werkt de JRvS redactie dagelijks aan nieuwe maatschappelijke onderwerpen om deze onder de aandacht te brengen van jullie, onze lezers.

Wij willen een signaal geven aan de maatschappij en tevens jullie de gelegenheid geven ook je verhaal hier op de website te delen.

Heb jij een verhaal die gehoord móet worden, laat ons dit dan weten. We geven jou graag de kans om je verhaal als gast-auteur hier te publiceren!

Meer informatie kun je hier in vinden: https://jouwrechtvanspreken.nl/gast-schrijvers/
,
%d bloggers liken dit: