VN “ZP is schending van mensenrechten”

10414496_10203457358098072_5902106745902004165_n
image-3071
Het gaat hier om een nieuw oordeel van de VN! Nederland heeft zelf het Verdrag voor de Rechten van de Mens ondertekend! Het comité die vandaag zijn oordeel heeft gegeven , controleert dit verdrag! Toch zijn er vele Nederlanders die zich beroepen op het feit dat het ‘buitenland’ zich niet met Nederlandse traditie’s mag bemoeien. WRONG! De geschiedenis begint raak vlakken te krijgen met het heden! Ook de slavernij is niet door Nederland vanuit zelfinzicht afgeschaft. Nederland is onder druk gezet door o.a Engeland. Ook in die tijd vond men dat het ‘buitenland’ zich niet met de Nederlandse ‘handel’ moest bemoeien. Na afschaffing moesten slaven nog 10 jaar doorwerken, de Hollanders vonden voornamelijk zichzelf het slachtoffer omdat zij ‘inkomen’ mis liepen! 

Het antiracisme-comité van de VN sprak over:

‘schendingen van mensenrechten’ die ‘nooit gerechtvaardigd kunnen worden door tradities of gebruiken’.

 

zo’n feest als ‘Santa Claus’ voor kinderen moet ‘van alle rassen en etnische achtergronden’ een ‘vrolijke en gelukkige happening’ zijn. Dat is nu voor verre nakomelingen van slaven niet zo is. ,,Kinderen moeten niet de last van zo’n verleden dragen. Ze moeten er niet elk jaar aan herinnerd worden dat ze kinderen van slaven zijn.”

 

Ook is Nederland deze week in Amerika hot nieuws geweest! Vox schreef het volgende :

6364947151_b9df16c7e0_o.0
image-3072

 

 

 

 

 

 

 

What you see above is not a recreation of a 19th-century minstrel show. It is an annual Dutch Christmas tradition, in which Dutch people celebrate the holiday by dressing up as a character named “Black Pete” (Zwarte Piet in Dutch).

My colleague Dylan Matthews did an excellent explainer on the bizarre tradition. But in short, there’s a Dutch Christmas legend that holds that Santa is accompanied by a series of elf-like helpers called Black Petes. During Christmas celebrations, Dutch people traditionally dress up in blackface to represent Black Pete, complete with exaggerated red lips and big Afro wigs. The portrayal looks disturbingly like minstrel show depictions of black people in the United States.

The blackface would be a problem on its own. But the troubling racial overtones of Black Pete go far beyond the obvious. Black Petes are often portrayed with Surinamese accents, and illustrations of the legend have depicted Black Pete as a slave. Suriname is a South American country with a large black population that was a Dutch colony until 1975. In other words, white Dutch people aren’t just dressing up as exaggerated caricatures of black people, they’re also caricaturing the country’s history of slavery and colonialism.

Hoe kan het toch, dat iedereen over de wereld in schok is als die ZP ziet? Hoe kan het dat bijna iedereen meteen snapt dat dit iets is wat anno 2015 echt niet kan en mag, behalve sommige Nederlanders?

Ik denk dat ZP in de tijd dat de slavernij afgeschaft is , al afgeschaft had moeten worden! Het is namelijk in die tijd bedacht, en we weten allemaal dat racisme toen de norm was. Het kan dan ook niet anders , dan dat ZP in die tijdgeest is bedacht en gecreëerd. Sinterklaas , die al veel eerder bestond , kreeg ineens een hulpje ( knecht, vanuit die tijdgeest een slaaf) erbij! Een witte man of vrouw die een kroespruik opzetten, zich zwart schminkte en lopend te voet naast zijn witte baas verscheen! De liederen die men erbij zong in deze tijd waren o.a deze :

Pieterknecht die komt er aan
Pieterknecht de neger
Kijk eens wat een Moriaan
’t Lijkt wel een schoorsteenveger
Mag ‘k j’eens wassen, Pieterknecht
’t Helpt niet, jongens, ’t zwart is echt

Zoals ik al zei, ZP had in de tijd dat de slavernij werd afgeschaft OOK afgeschaft moeten worden! Helaas is dit niet gebeurd! Wat eigenlijk heel goed te verklaren is, gezien het feit dat Nederland niet zelf de slavernij af wou schaffen. Men hield in die tijd star vast aan hun norm, namelijk slavernij is handel en niks mis mee! Waarom zouden ze dan wel in die tijd zelf in kunnen zien dat ZP ( blackface) not done is?

Al 60 jaar is deze discussie bezig! Ik neem niemand die nu leeft kwalijk wat zijn of haar voorouders hebben gedaan! Ik neem mensen wel kwalijk wat ze vandaag de dag doen! 

Beste pro piet, ik weet dat je opgegroeid ben met ZP! Ik weet en snap dat jij er leuke herinneringen aan hebt. Ook begrijp ik dat jou aangeleerd is dat dit normaal is! Net zoals dat men vroeger de slavernij normaal vond! Dat iets aangeleerd is , maakt het niet meteen goed! Ik vraag je om je te gaan verdiepen, te lezen, heel veel te luisteren. Probeer de indoctrinatie is even aan de kant te zetten! Want ik hou mensen wel verantwoordelijk voor hen houding, gedrag en racisme van vandaag de dag! Elke dag is namelijk een nieuwe kans, om je te verdiepen en je kennis op te schroeven. Elke dag is een nieuwe dag waarin je kan kiezen!

 ZP is een raciale karikatuur! 

10733942_10203395124062260_8255186393745816970_o
image-3073

 

 

Oprichter van echte liefde kent geen kleur , Jouw Recht van Spreken, en Sterke Vrouwen . Ik ben politiek actief. En ervaringsdeskundige op verschillende vlakken.
Ik merk dat steeds meer mensen een label krijgen en slachtoffer worden van de vooroordelen en oordelen van de maatschappij of door andere mensen. Hier wil ik tegen strijden. Ik kom op voor jouw en mijn recht!
,
One comment on “VN “ZP is schending van mensenrechten”
  1. Het was natuurlijk al de klucht van de eeuw, maar de racisten vermomd als anti-racisten weten zichzelf altijd weer belachelijker te maken. We lezen:

    “Kinderen moeten niet de last van zo’n verleden dragen. Ze moeten er niet elk jaar aan herinnerd worden dat ze kinderen van slaven zijn.”

    Met andere woorden, de geschiedenisboeken moeten herschreven worden, de slavernij monumenten moeten omgehaald worden en alle slavernij herdenkingen afgeschaft. Zoiets kan alleen maar in de geest van (geestelijk) heel erg beschadigde mensen opkomen. 😀

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: