DIMA MOET BLIJVEN – NOODOPROEP!

Dima
image-3158
MUIDEN – De Nederlandse regering heeft in 2012 het Kinderpardon aangenomen. De bedoeling van het Kinderpardon is om kinderen van vluchtelingen een toekomst te bieden. Het kind moet langdurig in Nederland hebben gewoond en hier zijn geworteld. Dima voldoet daar ruimschoots aan. Toch is er anders besloten…

Dima is 6 en Yosif 4. Beide hier geboren in de tijd dat ouders een verblijfsvergunning hadden.

De ouders kwamen terecht in een asielzoekerscentrum in Dronten en kregen in mei 2008 status tot verblijf en een woning in Muiden. Slechts twee jaar na het verkrijgen van hun status werd deze ingetrokken. Het zou best weer veilig zijn… sindsdien hebben zij tevergeefs geprocedeerd voor asiel en op  het Kinderpardon aangevraagd.

 

Na 6 lange weken van hoop heeft de familie Al Temieme  helaas het bericht ontvangen dat de rechtbank hun bezwaar ongegrond heeft verklaard.

Volgens de IND heeft de familie niet vrijwillig meegewerkt aan terugkeer naar Irak. -De familie is eenmalig niet naar een bijeenkomst omtrent terugkeer geweest i.v.m. een medisch onderzoek van moeder. Dit is echter van tevoren duidelijk door hen aangegeven en zij hebben een maand later dezelfde bijeenkomst alsnog bijgewoond-. Een behoorlijk gecompliceerd punt, gezien er over deze zogenaamde voorwaarde geen duidelijkheid bestaat, ook de advocaat is enorm verbaasd over deze uitspraak.

Kromme regels waar kinderen het slachtoffer van zijn. Gek? Ja! Maar inmiddels kijken we nergens meer van op.

Wat wel duidelijk is, is dat voor Firas, Dina, Dima en Yosif hun ergste nachtmerrie waarheid is geworden.

Irak is een oorlogsgebied en dus te gevaarlijk. Een week geleden nog besluit de Nederlandse regering zes operationele F16’s en twee reservetoestellen naar Irak te sturen om IS te bombarderen. Premier Rutte zegt hierover: ‘’Het is van belang dat we als deelnemende landen een signaal afgeven’’. Meneer Rutte, is het dan ook niet van belang dat we een familie als deze een veilige toekomst geven, de mogelijkheid tot werken en een verzekering?

DY-300x225
image-3159
Buiten dat het voor deze familie levensbedreigend is terug te keren naar hun vaderland zijn zij ook volkomen ingeburgerd in de Gemeente Muiden. Daarnaast is er bij Yosif, het jongere broertje van Dima klassiek autisme vastgesteld. In Irak worden kinderen als Yosif verstopt en ontkent, terwijl er in Nederland met de juiste zorg wel een toekomst is voor Yosif. Natuurlijk wil ook Yosif wanneer hij vier wordt graag naar school, maar wil een school hem? Geen status, geen verzekering weet je nog…

 

Vandaar deze OPROEP tot HULP!

We zoeken mensen die ons kunnen helpen op verschillende vlakken. Misschien zijn er mensen die ons kunnen helpen met hun kennis of connecties. Ook zoeken wij mensen die ons financieel willen helpen om deze familie uit het AZC en in Muiden te houden, zodat Dima naar school kan blijven gaan en kleine Yosif met autisme de passende dagopvang kan behouden (wellicht kunnen wij een bankrekening openen waar we met vele mensen kleine bedragen deponeren).

dimayosif
Wil je helpen? Stuur dan een email naar: linda@blogginyou.nl ofiscdewit@upcmail.nl of stuur een privé bericht via de Bloggin’You Facebook pagina.

Wij hopen op vele positieve en snelle reacties. We hebben uw hulp nodig!!

 

 

 

One comment on “DIMA MOET BLIJVEN – NOODOPROEP!
  1. “Volgens de IND heeft de familie niet vrijwillig meegewerkt aan terugkeer”

    Deze dodddoener wordt vaker gebruikt. Ook in een andere zaak wordt dit aangedragen.

    Op het formulier staat echter dat je van alle lopende rechten afstand doet. Wat nu als je nog een zaak hebt lopen? Als je niet tekent zegt DTeV dat je niet meewerkt, teken je heb je geen enkel recht meer.

    Onmenselijk beleid !!!!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: