RUTTE, WIJ U ROEPEN OP TOT VERWELKOMEN VLUCHTELINGEN- PETITIE

AM  2
image-3184
PETITIE – Wereldwijd staan we voor de grootste vluchtelingencrisis van onze generatie. Die raakt ook ons. In plaats van ruimhartig vluchtelingen, bijvoorbeeld uit Syrië, te verwelkomen worden ze geconfronteerd met hekken, prikkeldraad en traangas.

Alle landen van de Europese Unie hebben beloofd zich aan het Vluchtelingenverdrag te houden. Dat betekent dat ze vluchtelingen moeten beschermen. Wegkijken is onmenselijk. De EU-landen moeten een eerlijk deel van de vluchtelingen opvangen. Ook Nederland.

De vluchtelingenstroom naar Europa is groot, maar het allergrootste deel van hen wordt opgevangen in de regio. Miljoenen leven daar onder vaak erbarmelijke omstandigheden. Om daarin verlichting te brengen is humanitaire hulp onontbeerlijk.

Door de strenge controle aan de buitengrenzen van Europa, zijn er steeds minder vluchtwegen. Daardoor is de oversteek steeds gevaarlijker geworden. Om te voorkomen dat mensen op zee verdrinken, moeten er veilige vluchtroutes komen.

AM
image-3185
Vluchtelingen hebben recht op veiligheid. En op een toekomstperspectief. Om die rechten te beschermen is nu actie nodig. Daarom roepen we premier Rutte op ruimhartig vluchtelingen toe te laten.

Kom in actie en onderteken de oproep aan premier Rutte HIER 

Premier Rutte moet leiderschap tonen in de vluchtelingencrisis. Dat kan door:

  • meteen akkoord te gaan met nieuwe voorstellen om vluchtelingen die in Italië, Griekenland en Hongarije niet menswaardig kunnen worden opgevangen, te verdelen. Nederland moet ten minste 8.000 vluchtelingen welkom heten;
  • bij te dragen aan de benodigde middelen voor noodzakelijke humanitaire hulp in de buurlanden van Syrië;
  • het creëren van meer veilige en legale routes naar Europa voor mensen die op de vlucht zijn voor conflicten en vervolging.

Deze oproep aan premier Rutte wordt ondersteund door ActionAid, OxfamNovib, PAX en Vluchtelingenwerk Nederland.

Oprichter van echte liefde kent geen kleur , Jouw Recht van Spreken, en Sterke Vrouwen . Ik ben politiek actief. En ervaringsdeskundige op verschillende vlakken.
Ik merk dat steeds meer mensen een label krijgen en slachtoffer worden van de vooroordelen en oordelen van de maatschappij of door andere mensen. Hier wil ik tegen strijden. Ik kom op voor jouw en mijn recht!
%d bloggers liken dit: