Naar schatting 98% van de Nederlanders heeft buitenlandse voorouders

tweedewereldoorlog
image-3193
Ik neem je mee naar de tweedenwereldoorlog, een tijd waarin Nederlanders op de vlucht waren! Wat waren vele Hollanders toen blij dat bijvoorbeeld Zwitserland hun op wou vangen!

Het is niet mijn geschiedenis, mijn voorouders komen uit Suriname. Het is wel de geschiedenis van mijn land ( Nederland) en vele landgenoten van mij ( Nederlanders) .

Wat ik niet snap is , hoe het mogelijk is dat wij, juist wij Hollanders, die weten hoe het is ( zie geschiedenis) niet allemaal vluchtelingen met open armen willen ontvangen.

Ik schrik dat mensen vluchtelingen als verkrachters, dieven en gestoorden zien. Want vraag jezelf eens af, wat nou als andere landen ook zo tegen de Hollanders hadden aangekeken? Wat dan? Zat jij hier dan?

Verder worden universele problemen zoals verkrachting, niet mogen trouwen met wat ” anders” is geframed alsof het alleen problemen van vluchtelingen zijn!

Dit zijn universele problemen , en ja bijvoorbeeld oorlog is een verhogend risico factor! Net zoals er in de tweede wereldoorlog veel verkracht werd ! Het is niet land of cultuur afhankelijk! Het is een male privilege ding, een wereldprobleem!!!!

Cijfers van Nederland:

  • 1/3 van de vrouwen en een op de 20 mannen geven aan ooit seksueel geweld te hebben meegemaakt, variërend van kwetsende aanrakingen tot verkrachting
  • Een op de 5 vrouwen en een op de 25 mannen hebben voor hun 16e seksueel geweld meegemaakt
  • Bij 98% van de vrouwen was de dader een man, jongen of een groep mannen of jongens;
  • Het merendeel van de plegers is een bekende van het slachtoffer

Dus laten we niet net doen alsof het een gevaar is wat vluchtelingen met zich meedragen! Het is altijd een gevaar in onze samenleving geweest! Het woord privilege betekend bevoorrechting, een man heeft een bevoorrechte positie helaas nog bijna overal op de wereld. Deze positie en het verschil in man vrouw beeld wat vanuit deze positie komt heeft zeker wel te maken met oa verkrachtingen en waarom de man als dader zoveel vertegenwoordigd is!

Naar schatting 98% van de Nederlanders heeft buitenlandse voorouders

Migratie is van alle tijden in Nederland! Zoek eens terug in je stamboom, op Google eens, er is veel terug te vinden! Ook kan je op je achternaam zoeken! Grote kans dat het je zal verbazen wat je dan terug vind over jouw afkomst!

Nederland is niet altijd een onafhankelijk land/ republiek geweest! De Nederlander bestaat dus ook niet! Wat mij betreft ben je een Nederlander als je een Nederlands paspoort hebt. Nooit afgevraagd waarom de ene Nederlander donker haar heeft en de ander wit blond?

Al eeuwenlang vormt ook Nederland een aantrekkelijk vestigingsgebied voor migranten. Met de opkomst van een onafhankelijke Nederlandse Republiek aan het einde van de 16e eeuw nam de migratie uit het buitenland navenant toe. Belangrijkste reden was de fenomenale economische groei in de kustprovincies Zeeland en Holland. Gelegen aan de Atlantische Oceaan profiteerden zij optimaal van de verschuiving van het economische zwaartepunt van de Middellandse Zee naar Noord-West Europa. Door de internationale handel, maar ook de commerciële landbouw en stedelijke nijverheid (textiel, voeding) was er een grote vraag naar zowel ongeschoolde als geschoolde arbeid.

Conclusie iedereen die hier woont draagt een geschiedenis met zich mee. Als we gaan wijzen naar andere, wijzen er 3 vingers terug! Ik pleit ervoor om iedereen op zijn daden te beoordelen! Niet op zijn afkomst, roots, kleur, sekse, geloof of elk ander label wat bedacht is door andere mensen! Want wijzen dat kunnen we allemaal!

Oprichter van echte liefde kent geen kleur , Jouw Recht van Spreken, en Sterke Vrouwen . Ik ben politiek actief. En ervaringsdeskundige op verschillende vlakken.
Ik merk dat steeds meer mensen een label krijgen en slachtoffer worden van de vooroordelen en oordelen van de maatschappij of door andere mensen. Hier wil ik tegen strijden. Ik kom op voor jouw en mijn recht!
%d bloggers liken dit: