Niet stil zitten in een hoekje, niet mokken, maar terugvechten!

tomaat_solidariteit
image-3228
Rotterdam – Hoog tijd voor een groot tegen-offensief. Niet stil zitten in een hoekje, niet mokken, maar terugvechten!

Laten we als SP een grootscheepse campagne gaan voeren. Niet ‘tegen’ Wilders op zich, maar om uit te leggen wat er echt aan de hand is. En om het gesprek aan te gaan met mensen huis-aan-huis, op straat en op het werk. We moeten mensen overtuigen en weer terug winnen. Dat gaat niet vanzelf.

1. Vluchtelingen zijn geen criminelen en verkrachters. U laat zich dat wijsmaken door uiterst rechts.


2. Uw zorg, uw onderwijs, uw sociale voorzieningen en pensioen worden niet afgebroken om de opvang van vluchtelingen te betalen. Dat heeft niets met elkaar te maken. Die voorzieningen worden al jaren doelbewust afgebroken door rechts, juist ook door het kabinet waar de PVV in een gedoogrol deel van uitmaakte. Wie wil vechten tegen die afbraak moet niet naar beneden (de vluchtelingen) trappen, maar naar boven. Daar zit het geld en de schuldigen. Bij de bonussen, de grote bedrijven die nauwelijks belasting betalen, de enorme vermogens en de rijken die er in de crisis enkel op vooruit zijn gegaan.


3. De vluchtelingen die op onze stoep staan zijn geen gelukzoekers. Als je geluk zoekt ga je niet met een wrakke boot met de kans dat je het niet overleeft. Het is al vele jaren oorlog, een oorlog die even geweldadig en dodelijk is voor de mensen daar als de 2e wereldoorlog. Europa is niet ver van die oorlog, we zitten dichtbij. Opvangen in de regio? Wij zijn de regio! En zullen dus ook onze verantwoordelijkheid moeten nemen op basis van elke redelijkheid, medemenselijkheid en verdragen die we als internationale gemeenschap na de tweede wereldoorlog hebben afgesproken.


4. Mensen die vluchten uit Syrie en andere landen vluchten voor een Islamitische Staat en een geweldadige dictatuur. Die mensen beschuldigen dat ze hier een islamitische dictatuur willen instellen, is absurd en ongeloofwaardig. Denk na en laat je niet opjutten door uiterst rechtse rattenvangers.


5. Extreem rechts en halve en hele fascisten van de NVU, Pegida en andere clubs organiseren zich met succes in het verzet tegen de opvang van vluchtelingen. Zij zijn de voorhoede van de PVV. Denk na. Willen we dat? De laarzen staan al klaar!


6. De PVV en aanverwanten (Leefbaar Rotterdam hier) misbruiken de oorlog en de vluchtelingen om hun (uiterst) rechtse boodschap te promoten. Trap daar niet in! In deze stad is het juist Leefbaar Rotterdam dat de sociale huurwoningen in rap tempo afbreekt, mensen met een minimuminkomen kort door het afschaffen van toeslagen en kwijtscheldingen, buurt- en wijkgebouwen sloopt, en dat alles om de stad ‘aantrekkelijker te maken voor hogere inkomens’.

Ik ben benieuwd of jullie het met me eens zijn, en vooral of je actief mee wil doen met zo’n tegen offensief. Hier in Rotterdam en in de rest van het land.

 

leo
image-3229
Gast-auteur : Leo de Kleijn ( SP Rotterdam)

Facebook 

Twitter 

Oprichter van echte liefde kent geen kleur , Jouw Recht van Spreken, en Sterke Vrouwen . Ik ben politiek actief. En ervaringsdeskundige op verschillende vlakken.
Ik merk dat steeds meer mensen een label krijgen en slachtoffer worden van de vooroordelen en oordelen van de maatschappij of door andere mensen. Hier wil ik tegen strijden. Ik kom op voor jouw en mijn recht!
%d bloggers liken dit: