Untitled

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Bijeenkomst Zwarte Piet is Racisme @VU Amsterdam!

19 maart 2015 @ 19:00 - 21:30

Evenement Navigatie

In de aanloop naar de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie* (21 maart) organiseren Zwarte Piet is Racisme, Zwarte Piet Niet en New Urban Collective op donderdag 19 maart van 19:00 uur tot 21:30 uur een bijeenkomst in de VU in Amsterdam. Wij zullen stilstaan bij de racistische karikatuur Zwarte Piet en de vervolgstappen bespreken in de strijd voor de afschaffing/aanpassing van de figuur.

Het doel van de avond is om samen met het publiek te reflecteren, suggesties te doen, feedback te geven en de eigen toekomstvisie te delen.

Tijdens de Kick-Off van vorige maand kwam door tijdsgebrek het publiek te weinig aan het woord. Dit vonden wij als organisatie zeer spijtig we zijn ons er bewust van dat wij veel van jullie kunnen leren. Voor de aankomende bijeenkomst is er bewust gekozen om geen sprekers te hebben, zodat er ruimte is voor het publiek om aan het woord te komen.

Control Alt Delete
image-2591

NODIG AL JE VRIENDEN UIT!

*Op 21 maart wordt de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie gehouden. Deze dag is door de Verenigde Naties ingesteld naar aanleiding van het bloedbad in Sharpeville in Zuid-Afrika op 21 maart 1960, waarbij de politie het vuur opende op een groep mensen die demonstreerden tegen apartheid.
In 1966 riep UNESCO 21 maart uit tot Dag tegen Racisme en vanaf die tijd worden mensen aangezet zich tegen racisme te verzetten.

Organisator

Zwarte Piet is Racisme
E-mail:
nederlandwordtbeter@gmail.com
Website:
https://www.facebook.com/zwartepietisblackface

Locatie

VU Amsterdam
De Boelelaan 1105
Amsterdam, Noord-Holland 1081HV Nederland
+ Google Maps
Website:
www.vu.nl
%d bloggers liken dit: