Untitled

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Bijenkorf Picket-Actie 29 november

29 november 2014 @ 12:30 - 15:00

AMSTERDAM – De Drie Dwaze Weken dat Nederland zich schuldig maakt aan Blackfacing zijn weer begonnen. Iedereen die zich hieraan schuldig maakt draagt bij aan de negatieve stereotypering in de openbare ruimte, de beeldvorming/ indoctrinatie van de kinderen en racisme. En is dus MEDEPLICHTIG!

Ook bedrijven zijn medeplichtig aan het in stand houden van dit racistische onderdeel van het sinterklaasfeest. Het word tijd dat de multinationals en het MKB hun verantwoording gaan dragen.

 

We tellen af:……..3………..2………..1:
2014 IS BLACKFACE / ZWARTE PIET FINAL COUNTDOWN

 

We roepen iedereen op zich te voegen bij deze demonstraties en een statement te maken tegen de grootgraaierij van de Bijenkorf en alle merknamen/bedrijven onder haar dak. Op 22 november jl. was de eerste picket-actie voor de ingangen van de Bijenkorf.

Op 29 november 2014 zullen we weer voor de Bijenkorf staan. Informatie hierover staat onderaan dit artikel.

30 november zal er nog een picket-actie zijn en 4 december komt er ook een actie. Informatie over de actie van 4 december volgt.

Waarom de Bijenkorf?

bijenkorfDe Bijenkorf is recordhouder ‘MAKING MONEY OF BLACKFACE’. De Bijenkorf is Neerlands enige plek waar de internationale merkenwereld is vertegenwoordigd onder 1 dak. Al deze verschillende bedrijven associëren zichzelf dus met de BLACKFACE poppen die daar jaarlijks aan touwen zijn opgehangen en op en neer klimmen.

Tijdens de Sinterklaas periode, De Drie Dwaze Weken, verdienen de bedrijven 530 miljoen euro. Uiteraard gunnen wij de bedrijven hun omzet, maar dit geld hoeft niet verdient te worden met racisme. De bedrijven schuilen zich achter het excuus ‘ wij mengen ons niet in het publieke debat’, terwijl zij verantwoordelijk-zijn-voor/verdienen-aan, de BLACKFACE beeltenis in het publieke domein.

De Bijenkorf is de grootste domino steen.

Organisator


logobijTeam Drie Dwaze Weken

Actie website: Drie Dwaze weken
Facebook: Facebook pagina
Twitter: Twitter @driedwazeweken

Gegevens

Datum:
29 november 2014
Tijd:
12:30 - 15:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , ,
Website:
https://www.facebook.com/pages/Drie-Dwaze-Weken/894443877234770

Organisator

Drie Dwaze Weken
E-mail:
contact@jouwrechtvanspreken.nl
Website:
https://www.facebook.com/pages/Drie-Dwaze-Weken/894443877234770

Locatie

Bijenkorf
Dam 1
Amsterdam, Noord-Holland Nederland
+ Google Maps
Website:
https://www.facebook.com/pages/Drie-Dwaze-Weken/894443877234770
%d bloggers liken dit: