Untitled

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Black Life Matters March

28 december 2014 @ 12:30 - 17:00

pic_related_120114_SM_Black-Lives-Matter-G_1
image-1984
AMSTERDAM – Onze solidariteit gaat uit naar alle slachtoffers van politiegeweld en raciale profilering. Structurele en geïnstitutionaliseerd racisme is een continu probleem in de Verenigde Staten, en in zeer vele andere landen wereldwijd.

Ook in Nederland doen dergelijke incidenten zich regelmatig voor. Rechtvaardigheid is in al deze gevallen ver te zoeken. Het uitstellen en afblazen van een rechtszaak vanwege de moord op Mike Brown en Eric Gartner zijn treffende voorbeelden van het ontbreken van rechtvaardigheid.

Er zijn talloze voorbeelden van onnodige en misdadige moorden op zwarte mannen, vrouwen, jongens en meisjes – vastgesteld door ooggetuigen, gefotografeerd en gefilmd – die als illustratie dienen voor de mensonwaardige behandeling die veel mensen treffen vanwege hun huidskleur, sociale status of etniciteit. Wij veroordelen deze praktijken volledig en zijn solidair met het wereldwijde protest dat hier aandacht aan besteed, evenzo met de families, vrienden en sympathisanten van de diverse slachtoffers. Wij staan volledig achter de positieve intenties van internationaal gebruikte hashtags #blacklivesmatter and #blacklifematters.

Het bestaan van deze rechtsongelijkheid heeft de Verenigde Naties ertoe gebracht de komende tien jaar uit te roepen tot de ‘Decade for People of African Descent’ (2015 – 2024), opdat wij allen nadrukkelijk de aandacht vestigen op het verbeteren van de achterstellingen die mensen van Afrikaanse afkomst nonstop meemaken. We gaan de straat op en laten onze stem horen omdat veranderingen noodzakelijk zijn.

We roepen op tot rechtvaardigheid en directe beëindiging van racistisch politiegeweld, racistisch beleid en racistische vooroordelen. We eisen dat er een verbod komt op elke vorm van gewelddadig onderdrukken en vernederen van al onze naasten.

Assata
image-1985

 

Organisator

Mad Mothers NL & D’Hero Movement
E-mail:
blacklifenl@gmail.com

Locatie

Ma Baranka (Mama Rots) Vondelpark
Vondelpark
Amsterdam, Noord-Holland Nederland
Website:
https://www.facebook.com/events/324581334411170/?fref=ts
%d bloggers liken dit: